UPDATE/ Un întreg ORAȘ italian a fost RAS DE PE PĂMÂNT, în urma unui puternic cutremur (FOTO/VIDEO)

UPDATE/ Un întreg ORAȘ italian a fost RAS DE PE PĂMÂNT, în urma unui puternic cutremur (FOTO/VIDEO)

Un cutremur cu magnitudinea de 6,2 grade, care a avut loc la 03.36 ora locală (04.36 ora României), în Italia, a ras, pur și simplu, de pe fața pământului un întreg oraș. Bilanțul victimelor până la această oră se ridică la 6 morți.

Locuitorii din Amatrice au fost prinşi sub dărâmături sau au fugit în stradă.

„Drumurile din şi spre oraş sunt blocate. Jumătate din oraş a dispărut. Oraşul nu mai există. În acest moment există persoane aflate sub dărâmături. Au avut loc mai multe alunecări de teren, iar un pod este pe cale să se prăbuşească”, a declarat primarul din Amatrice Sergio Perozzi.

Alte localități afectate sunt Accumoli, Posta şi Arquata del Tronto.

Cutremurul s-a resimțit și la Roma, timp de aproximativ 20 de secunde, potrivit La Repubblica.

 

Institutul geologic american a anunţat că un cutremur cu magnitudinea de 6,2 grade pe scara Richter s-a produs în apropiere de oraşul Norcia din regiunea Umbria, la ora locală 03.36.

O replică având o magnitudine de 5,5 grade pe scara Rihter a avut loc în aceeaşi regiune la o oră după cutremurul iniţial.

Agenţia de Protecţie Civilă a Italiei a catalogat cutremurul ca fiind ”sever”.

UPDATE/

Potrivit unui nou bilanț, cel puțin 38 de persoane au pierit în urma puternicului cutremur care a lovit centrul Italiei miercuri dimineață.

Seismul a afectat orașe și sate din zona de munte a țării, ceea ce face ca operațiunile de salvare să fie mai dificile.

UPDATE/

Cel puţin 247 de persoane au murit, printre care mulţi copii, iar alte sute au fost rănite în urma cutremurelor produse în cursul nopţii de marţi spre miercuri în centrul Italiei, au anunțat, joi, autorităţile italiene, citate de publicaţia Corriere Della Sera.

 

 

 

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.