Un MEDIC de la un spital din VESTUL ȚĂRII s-a ales cu DOSAR PENAL după ce s-a dus la muncă, deși era INFECTAT CU CORONAVIRUS

Un MEDIC de la un spital din VESTUL ȚĂRII s-a ales cu DOSAR PENAL după ce s-a dus la muncă, deși era INFECTAT CU CORONAVIRUS

Un medic de la un spital din vestul țării s-a ales cu dosar penal deoarece s-a dus la muncă, deși intrase în contact cu soția sa, confirmată cu COVID-19. Ulterior și el a fost depistat pozitiv.

Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara, în data de 10.08.2020 a fost înregistrat dosarul penal cu nr. 6001/P/2020, în care se efectuează urmărirea penală sub aspectul săvârșirii faptei de „zădărnicirea combaterii bolilor, prev. și ped. de art. 352 Cp. și a faptei de omisiune a declarării unor informații, prev. și ped. de art. 352 ind.1 C.pen.”

„În data de 10.08.2020, organele de cercetare penală au fost sesizate prin plângere penală de către Spitalul Clinic Județean de Urgență «Pius Brânzeu» Timișoara cu privire la faptul că în datele de 18.08.2020 și 20.08.2020 un angajat al unității, cu ocazia efectuării triajului epidemiologic, a declarat pe propria răspundere că nu a intrat în contact direct cu un caz confirmat Covid-19, deși cunoștea că anterior soția sa a fost confirmată ca fiind infectată cu virusul SARS – CoV – 2 (COVID – 19). Totodată, la data de 20.08.2020, angajatul unității spitalicești a fost confirmat ca fiind infectat cu virusul SARS – CoV – 2 (COVID – 19), existând astfel indicii ale nerespectării  măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase”, se arată într-un comunicat al Parchetului.

De asemenea, reprezentanții instituției informează că activităţile efectuate în timpul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de procedură penală şi au ca scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor şi garanţiilor procesuale precum şi a principiului prezumţiei de nevinovăţie.

Foto: arhivă

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.