Un morman de documente pentru simpla închiriere a unui spațiu

Un morman de documente pentru simpla închiriere a unui spațiu

Președintele Consiliului Județean Arad (CJA) a explicat cum afectează birocrația derularea proiectelor pe care instituția le implementează.

Acesta a oferit și un exemplu în acest sens, care vine în sprijinul celor spuse. Recent instituția a avut nevoie de un „morman” de hârtii pentru simpla închiriere a unui spațiu.

„Pentru o simplă închiriere a unui spațiu, avem nevoie de un morman de documente. Ei bine, pentru a pune la punct toată această documentație trec zile multe, iar funcționarii, oricât de eficienți ar fi ei, în loc să se poată ocupa de documentații pentru cât mai multe proiecte, se văd nevoiți să își aplece atenția spre acest «morman» de hârtii”, precizează Iustin Cionca, președintele CJA.

„De foarte multe ori suntem acuzați, noi, cei din administrație, de faptul că proiectele pe care le demarăm sunt tărăgănate și că implementarea durează mult prea mult. Și cetățenii care spun acest lucru au dreptate. Da, din păcate, de cele mai multe ori, multe dintre proiectele noastre stau blocate de proceduri și birocrație, în special de cea de-a doua. Am spus-o în nenumărate rânduri: birocrația este, de cele mai multe ori, factorul care pune piedici dezvoltării sau care îngreunează procesul de implementare al multor proiecte. În fine, consider că reducerea acestor birocrații înseamnă automat eficientizare”, a adăugat președintele CJA.

Foto: CJA

  1. pe bune? s-a descoperit si apa calda?

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.