Un nou CĂMIN pentru studenții UAV. Unde va fi CONSTRUIT acesta

Un nou CĂMIN pentru studenții UAV. Unde va fi CONSTRUIT acesta

Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad va avea un nou cămin.

Noua locație a căminului pentru studenții universității de stat din Arad va fi amplasat pe Calea Zimandului, nr.8, în curtea actualei Facultăți de Design. Finanțarea va veni din partea Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice prin Campania Națională de Investiții.

Valoarea investitiei se ridică la aproape 14 milioane lei  iar universitatea contribuie cu 1 milion de lei, bani ce reprezintă cheltuieli pentru asigurarea utilităților.

Căminul va avea 4 etaje, mansarda și va avea o capacitate de 150 locuri în camere cu baie, sistem de aer condiționat, totul conform standardelor. De asemenea sunt prevăzute săli de mese cu chicinetă, săli de lectură, spălătorie și uscătorie.

„Ne bucurăm că am reușit să primim aprobare pentru finanțarea acestui proiect din partea Ministerului Dezvoltării Regionale. Sperăm ca proiectul să prindă viață cât mai curând iar studenții noștri să se poată bucura de cele mai bune condiții de cazare. Aș vrea să mulțumesc autorităților locale pentru sprijinul acordat în obținerea avizelor și pentru tot suportul tehnic acordat colegilor mei care au întocmit documentația. Dezvoltarea universității este o prioritate pentru întreaga comunitate academică și sunt convinsă că vom reuși să impunem Aradul pe harta sistemului universitar românesc”, a declarat prof.univ.dr. Ramona Lile, rectorul Universității „Aurel Vlaicu” (UAV) Arad.

„Suntem printre puținele universități din țară care au primit finanțare pentru construirea unui cămin studențesc. Este un proiect importat pentru universitatea noastră și ne bucurăm că reușim să oferim studenților noștri cele mai bune condiții de cazare și un învățământ de calitate”, a punctat prorectorul UAV, prof.univ.dr. Alexandru Popa.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.