Un nou comandant în fruntea Batalionului Mixt Româno-Ungar din Cetatea Aradului (FOTO)

Un nou comandant în fruntea Batalionului Mixt Româno-Ungar din Cetatea Aradului (FOTO)

În Cetatea Aradului a avut loc, vineri, ceremonia de predare-primire a comenzii Batalionului 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu”, noul comandant preluând totodată şi comanda modulului românesc al Batalionului Mixt Româno-Ungar de Apărare a Păcii.

Ceremonia s-a desfăşurat în prezenţa IPS Timotei Seviciu, Arhiepiscop al Aradului, a generalului de brigadă Adrian Tonea, comandantul Diviziei 4 Infanterie Cluj Napoca, a colonelului Cristian Dinulică, comandantul Brigăzii 18 Infanterie „Banat”, a prefectului judeţului Arad, Cosmin Pribac, a primarului municipiului Arad, Gheorghe Falcă şi a şefilor unor instituţii din Sistemul Naţional de Apărare din judeţul Arad.

După trecerea în revistă a subunităţilor Batalionului 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu” de către generalul de brigadă Adrian Tonea, acesta a dat citire Ordinului prin care locotenent- colonelul Claudiu Topor a fost numit la comandă, în locul colonelului Iulian Daniliuc, care a fost avansat în funcţia de locţiitor al comandantului Brigăzii 18 Infanterie „Banat”, cu sediul în Timişoara.

Ceremonialul militar s-a încheiat cu defilarea Batalionului 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu”, în frunte cu nou numitul comandant.

„Sunt deosebit de onorat pentru numirea mea la comanda Batalionului 191 Infanterie «Colonel Radu Golescu», continuator al uneia dintre cele mai vechi unităţi ale Armatei Române, Regimentul 2 Linie, cu responsabilităţi atât în plan intern, cât şi în plan extern, în cadrul Batalionului Mixt Româno-Ungar de Menţinere a Păcii. Pe primul plan în activitatea mea viitoare se va afla instrucţia militarilor, pentru ca unitatea să poată îndeplini cât mai bine obiectivele stabilite. Deocamdată, misiunile noastre se desfăşoară doar în cazarmă, vizând instruirea militarilor, dar dacă ni se va da o misiune de îndeplinit, o vom îndeplini la termenul stabilit, în cele mai bune condiţii. În ceea ce priveşte activitatea BMRUMP, în toamna acestui an avem programată o activitate comună, în România, activitate care se va desfăşura într-unul din poligoanele Ministerului Apărării Naţionale”, a declarat locotenent-colonelul Claudiu Topor, la câteva minute după încheierea ceremoniei de predare primire a comenzii unităţii militare arădene.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.