VIDEO/ Un NOU CUTREMUR a ZGUDUIT în această dimineață Nepalul, în apropierea taberei de bază de pe Everest. Imagini IMPRESIONANTE de la fața locului!

Un cutremur de 7,4 grade pe scara Richter s-a produs, marţi dimineață, în Nepal, la doar două săptămâni de la seismul devastator de 7,8 grade, care a provocat moartea a cel puţin 8.000 de oameni şi rănirea a mai mult de 18.000.

Locul unde s-a produs cutremurul azi se află la circa 150 de kilometri est de epicentrul cutremurului din 25 aprilie. Seismul s-a simţit şi în nordul Indiei, până la capitala New Delhi, la peste 800 de kilometri est.

Locuitorii din capitala Kathmandu, aflată la 80 de kilometri de epicentru, au ieşit panicaţi pe străzi, după producerea seismului, iar magazinele au fost închise în zonă.

Potrivit Institutului Geologic american, citat de Reuters, cutremurul s-a produs la ora 10.05 (ora României), la o adâncime de 19 kilometri, la 68 de kilometri vest de localitatea Namche Bazar, în apropierea taberei de bază a Everestului.

Cutremurul a fost evaluat iniţial la 7,1 grade, dar ulterior insitutul american a reevaluat magnitudinea.

Potrivit Associated Press, cel puţin patru persoane au murit în localitatea Chautara, la circa 30 de kilometri distanţă de capitala nepaleză.

cutremur nepal 3

Local residents walk past collapsed houses after the April 25 earthquake in Sankhu on the outskirts of Kathmandu, Nepal, May 11, 2015. REUTERS/Athit Perawongmetha  - RTX1CFNY

cutremur nepal

Reuters precizează că nu există deocamdată informaţii cu privire la pagubele produse clădirilor.

Pe 25 aprilie, un cutremur cu magnitudinea de 7,8 grade s-a produs la vest de capitală nepaleză, provocând moartea a peste 8.100 de oameni şi rănirea a peste 18.000. Cea mai puternică replică după acel seism a avut 6,7 grade pe scara Richter.

Tot atunci s-a produs o avalanşă pe Everest în urma căreia 19 și-au pierdut viața. În zonă se aflau şi alpinişti români, care au scăpat teferi.

Foto: ibtimes.co.uk

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.