Un nou FOCAR de CORONAVIRUS în vestul țării

Un nou FOCAR de CORONAVIRUS în vestul țării

S-a identificat încă un focar de Covid-19 într-un spital din vestul țării.

Este vorba despre Clinica de Chirurgie Vasculară din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara, care a fost carantinată pentru o perioadă de 14 zile, deoarece 9 asistente şi infirmiere, dar şi 10 pacienţi, cu toţii asimptomatici, au fost depistaţi cu noul coronavirus.

Managerul spitalului a fost cel care a anunțat descoperirea noului focar, într-o postare pe Facebook:

În timpul unor testări de rutină, cum facem sute pe zi în cadrul unităţii noastre tot în scopul prevenţiei, atât personalului, cât şi pacienţilor, am descoperit în după-amiaza aceasta un număr de cazuri pozitive în cadrul Clinicii de Chirurgie Vasculară. Este vorba de 9 asistente/infirmiere şi 10 pacienţi, toţi asimptomatici. Am testat toţi pacienţii şi aproape tot personalul”, a explicat Managerul Spitalului Judeţean Timişoara, Raul Pătraşcu.

Pacienţii rămaşi internaţi în secţie vor fi monitorizaţi şi îngrijiţi de personalul medico-sanitar care a efectuat testul COVID şi care a primit două rezultate negative la interval de 72 de ore. Până la expirarea perioadei de carantină, internările noi, de urgenţă, se fac pe secţiile clinice de Chirurgie 1, 2 şi 3.

De asemenea, managementul medical al pacienţilor şi intervenţiile chirurgicale vor fi efectuate de chirurgii vasculari (cu repetarea testelor SARS-CoV2 pentru a asigura menţinerea statusului de negativi). Secţiile de chirurgie generală vor asigura personalul mediu şi auxiliar pentru monitorizarea şi îngrijirea permanentă a pacienţilor, astfel încât calitatea actului medical să nu aibă de suferit.

Totodată, a fost începută şi se finalizează acum dezinfecţia terminală în Clinica de Chirurgie Vasculară. Aceasta va fi efectuată continuu, în condiţii de siguranţă, până la externarea tuturor pacienţilor şi stingerea tuturor cazurilor pozitive.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.