Un nou PARC în centrul municipiului Arad? Ce vrea să facă Primăria și CINE SE OPUNE

Un nou PARC în centrul municipiului Arad? Ce vrea să facă Primăria și CINE SE OPUNE

Arădenii se plâng deja de mult timp că orașul este plin de „betoane” și că sunt prea puține parcuri și spații verzi. În acest context, un nou parc în centrul municipiului este mai mult decât binevenit.

Se discută de mai mult timp despre un parc în locul fostei fabrici Tricoul Roșu, însă lucrurile nu sunt atât de simple, fiind vorba despre o proprietate privată. Primăria spune că dorește construirea unui parc acolo, însă proprietarii terenului nu sunt de acord, dorind să facă blocuri cu 10 etaje. Între Primărie și proprietari, o societate din Timișoara, există un conflict în instanță, Municipalitatea fiind dată în judecată a doua oară.

Dorian Curcanu, consilier local al USR PLUS, a ridicat această problemă în cadrul ultimei ședințe a Consiliului Local Municipal: „La ultima ședință de CLM am făcut o interpelare publică Primarului Călin Bibarț în care am întrebat dacă se mai construiește un parc pe fostul teren al fabricii ,«Tricoul Roșu» și dacă da, la ce stadiu este proiectul. În mare răspunsul primarului este că da, se va construi un parc acolo, iar stadiul proiectului în momentul de față este doar la nivel de inițiere PUZ. De asemenea, că dezvoltatorul imobiliar din Timișoara a dat în judecată a doua oară Primăria Arad. Aici e baiul. Ca părere personală eu m-aș bucură să avem încă un parc în zona Podgoria, dar sunt destul de sceptic că se va realiza. Și dacă se va construi, costul de expropriere va fi unul destul de mare. De ce? E cam greu de inițiat un PUZ pe un teren fără acordul notarial al proprietarului. Sunt ceva șanse ca Primăria Arad să piardă viitorul proces, deoarece inițierea de PUZ ar putea fi interpretată ca o încălcare a dreptului la proprietate privată. Desigur, legat de acest aspect instanța se va pronunța. Există deja ceva precedent în Cluj-Napoca în care primăria a inițiat un PUZ pentru un parc pe teren privat fără acordul proprietarului și din câte am înțeles proprietarul a câștigat procesul. Vom vedea”.
  1. De ce a aprobat Primaria desfiintarea a nu stiu cate stadioane si construire de diferite magazine si blocuri.
    Putea sa faca parcuri sau terenuri de sport.
    A mai ramas un teren liber si vor sa arate „muschii” ca ei vor sa faca parcuri „pentru aradeni”. Sa nu mai vorbim de padurice.

    Raspunde
  2. Ar fi o idee foarte buna ,trebuie doar sa se ajunga la o intelegere cu proprietarii .Oricum nu cred ca vor primi dreptul de-a face blocuri cu 10 etaje intre cele din jur ,de 4 etaje .

    Raspunde
  3. primaria sa cumpere terenul si gata. are excedent bugetar deci bani sunt. dar nu se vrea si se invoca asta cu proprietarul ca si scuza in fata cetatenilor

    Raspunde
  4. acel teren inseamna bani multi ,banii primariei
    voi chiar credeti ca primaria in loc sa il vanda
    o sa faca un parc de 1 milion de euro
    asta nu se va intampa niciodata .
    in micul nostru catun nu intereseaza pe nimeni bunastarea
    prostimii . Toti cei care au banii publici pe mana ,nu au alta preocupare decat sa fure cat mai mult din ei

    Raspunde
  5. […] Când instanța a dat câștig de cauză proprietarului în decembrie 2020 și un consilier municipal și-a exprimat reticența privind dreptul de proprietate pe care instanța îl va apăra în defavoarea Primăriei Arad, de ce […]

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.