Un nou parc în municipiul Arad. Unde și când va fi amenajat (FOTO)

Un nou parc în municipiul Arad. Unde și când va fi amenajat (FOTO)

Primarul Călin Bibarț a semnat contractul de lucrări pentru amenajarea unui parc în zona virană de pe malul Mureșului din cartierul Micălaca.

Este vorba despre proiectul „Reconversia funcțională și revitalizarea terenului din zona Micălaca 300 și transformarea lui în zonă de agrement și petrecere a timpului liber”. Valoarea contractului este de 7,5 milioane de lei (TVA inclus), iar executantul lucrărilor are la dispoziție 12 luni de la momentul emiterii ordinului de începere a lucrărilor pentru a transforma terenul viran de aproape cinci hectare într-o zonă de agrement.

Noul parc va fi amenajat din fonduri europene nerambursabile accesate prin Programul Operaţional Regional, Axa 4.

Potrivit municipalității, în prezent terenul figurează în Registrul Spațiilor verzi ca neproductiv, deoarece în ultimii ani acolo s-a depozitat necontrolat moloz și alte deșeuri din construcții iar vegetația s-a dezvoltat în mod haotic.

De remarcat, că amenajarea și revitalizarea acestui teren este considerată de administrația locală drept o oportunitate de a crea spații de agrement pentru locuitorii din zonă și nu numai. Investiţia ce se va realiza pe malul Mureşului prevede amenajarea de locuri de joacă pentru copii, locuri de socializare pentru vârstnici, terenuri de sport, locuri pentru picnic, alei pietonale, piste de biciclete și parcări înierbate. Totodată, se vor planta arbori şi arbuşti ornamentali, gard viu și gazon pentru care se va asigura un sistem de irigaţii.

„În curând începem lucrările şi mă voi asigura personal de respectarea calității acestora, promite primarul Călin Bibarț.

  1. o prostie pe bani multi. daca tundeau balariile si puneau iarba era suficient.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.