Un nou tronson de drum din județ, reabilitat pe fonduri guvernamentale

Un nou tronson de drum din județ, reabilitat pe fonduri guvernamentale

Preşedintele PSD Hălmagiu, Flavius Oncu, mizează pe seriozitatea operatorului privat care a câştigat licitaţia ce vizează reabilitarea tronsonului Ioneşti – Vârfurile, parte a DN76.

Pentru locuitorii comunei Hălmagiu acest proiect, care se derulează pe fonduri guvernamentale, este extrem de important, în condiţiile în care din cauza slabei mobilizări a fostului antreprenor şi a modului defectuos în care şi-a îndeplinit obligaţiile contractuale, contractul anterior de reabilitare a fost reziliat în septembrie 2015, susține Flavius Oncu.

„Nu putem decât să sperăm că asocierea de firme care şi-a adjudecat contractul prin licitaţie va da dovadă de responsabilitate, va respecta termenul contractual şi mai presus de orice va livra o lucrare de calitate.  Perioada de execuţie a lucrărilor este de 12 luni de la data începerii, iar perioada de garanţie va fi de 60 luni. Discutăm despre aproximativ 14 km de drum, preţul de execuţie fiind de 56 milioane Euro iar finanţarea una guvernamentală. Operatorul privat are obligaţia contractuală de a pregăti pe moment pentru iarnă porţiunea de drum vizată, urmând ca aceleaşi companii să îi revină şi responsabilitatea deszăpezirii în anotimpul rece. Lucrările propriu-zise de reabilitare vor debuta în primăvară”, spune preşedintele PSD Hălmagiu Flavius Oncu.

Foto: arhivă

 

 

Loading...
  1. 4 milioane de euro /km de drum judetean reabilitat este o suma enorma,aruncam cu banii pe fereastra.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.