Un număr mare de arădeni și-au adus omagiul artistului fotograf Francisc Kelen

Un număr mare de arădeni și-au adus omagiul artistului fotograf Francisc Kelen

Un număr mare de arădeni și-au adus omagiul artistului fotograf Francisc Kelen EFIAP  într-o expoziție – eveniment organizată la Sala Clio, de Consiliul Județean Arad și Complexul Muzeal Arad, în parteneriat cu FotoClubPro Arad.

Francisc Kelen EFIAP a fost unul dintre pionierii fotografiei de presă în Arad, premiat la cele mai importante concursuri internaționale, Președinte de onoare al FotoClubPro Arad și membru onorific al grupului de fotografie din Salzburg, Austria. A organizat de-a lungul anilor zeci de saloane internaționale de fotografie în Arad, incluzând orașul în circuitul internațional al artelor vizuale. Expoziția omagială a reunit istorici locali, pasionați de fotografie, oameni care au fost alături de Francisc Kelen până în ultimele clipe de viață.

,,Am considerat că organizarea acestui eveniment este un gest firesc pentru a ne manifesta și în acest fel aprecierea față de o personalitate a fotografiei arădene care prin tot ceea ce a făcut a pus în valoare frumusețea județului nostru, diversitatea oamenilor, a promovat prin imagini viața în Arad și locurile frumoase pe care le-a vizitat. Ne-am dorit să arătăm că respectul nostru față de această personalitate a Aradului, de la care am avut cu toții de învățat și profesional, dar și pe planul sentimentelor bune față de județul în care trăim, a rămas neschimbat”, a declarat Nelu Scripciuc EAAFR, AFIAP, Hon MPC, Hon FICS, Hon SWAN, Hon FMPA, președintele FotoClubPro Arad.

În cadrul vernisajului au susținut alocuțiuni Dr. Constantin Inel, directorul Complexului Muzeal Arad, iar din partea familiei, Dr. Gabriel Szekely, nepotul lui Francisc Kelen. Surpriza muzicală a fost oferită de Anne Joldea, elevă în clasa a XII- a la Liceul de Artă „Sabin Drăgoi” Arad.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.