Un număr tot mai mare de iubitori de natură se implică în acțiunile de remarcare a traseelor! Totul a pornit din Arad (FOTO)

Un număr tot mai mare de iubitori de natură se implică în acțiunile de remarcare a traseelor! Totul a pornit din Arad (FOTO)

Cei de la Asociația Turistică „Hoinarii Zărandului” din Arad au inițiat un proiect al cărui obiectiv este marcarea traseelor turistice montane, multe dintre acestea nefiind marcate corespunzător.

Prin „Serviciul de Voluntariat Montan” se realizează o colaborare între cluburile turistice din țară și Serviciul Salvamont din fiecare județ. Până în prezent, 22 de cluburi montane sunt afiliate acestei inițiative și se colaborează cu 6 servicii de Salvamont (Arad, Bihor, Hunedoara, Petroșani, Săcele, Sibiu).

O nouă acțiune s-a încheiat cu succes weekend-ul trecut, în 11-12 mai. Un număr de 39 de voluntari din opt județe au parcurs traseul cu bandă albastră între Padiș – Poiana Călineasa, sat Ghețari, pentru a-l remarca. Cel mai important lucru, susțin organizatorii, este faptul că printre aceștia au fost și 10 copii, fiind aduși de părinți.

Ne bucurăm că și materialele publicate de newsar.ro au ajutat la promovarea acestor acțiuni, mai mulți participanți spunând că au aflat de eveniment din ziarul nostru.

„Evenimentul a fost organizat de Serviciul de Voluntariat Montan, care este coordonat din Arad de către Hoinarii Zărandului, împreună cu Serviciul de Salvamont Salvaspeo Alba și Bihor, respectiv Primăria comunei Gârda de Sus. Mulțumim partenerilor noștri pentru ajutorul acordat, HAI Aluminium Sântana și SCV Media Promotion București”, spun organizatorii.

Urmează o nouă acțiune de revopsire, în 8-9 iunie, pe un traseu foarte interesant din Munții Parâng. Cei interesați pot găsi informații pe pagina de facebook a Serviciului de Voluntariat Montan  sau la numărul de telefon: 0726 344 344.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.