Un OM FĂRĂ ADĂPOST ne oferă o LECȚIE DE VIAȚĂ: Face curat pe plajă, pentru ca lumea să fie un loc mai frumos (FOTO)

Un OM FĂRĂ ADĂPOST ne oferă o LECȚIE DE VIAȚĂ: Face curat pe plajă, pentru ca lumea să fie un loc mai frumos (FOTO)

Îi întâlnim adesea pe stradă, însă, trecem nepăsători pe lângă ei, fără a ne gândi o secundă măcar la ce se ascunde în spatele hainelor ponosite în care sunt îmbrăcați.

Dacă ne facem timp să-i observăm, oamenii fără adăpost ne oferă, însă, povești de viață care bat filmele.

O fotografie care înfăţişează un astfel de exemplu a fost postată recent de Jay Margolis, un antreprenor care trăieşte în Cape Town, Africa de Sud. Bărbatul l-a întâlnit pe Siyabulela Dan Magobiyane, un om al străzii întâmplător, într-o suburbie bogată și a fost într-atât de marcat de povestea lui, încât luptă acum pentru a-l ajuta.

„În această după-amiază, eram în Bantry, aşteptam un client, şi-l văd pe tipul ăsta că pune doi saci mari într-un coş de gunoi. 15 minute mai târziu, vine cu alţi doi saci de gunoi. M-am întors după 45 de minute, aceeaşi scenă. Se pare că omul e ruşinat de cum arată plajă, de poluare… Vrea să facă plaja şi marea un loc mai frumos pentru turişti, face asta în fiecare zi. Nu l-a rugat nimeni să facă asta şi nu are un loc de muncă. (…) Siyabulela Dan Magobiyane, eşti o inspiraţie!”, a scris Jay Margolis pe Facebook, îndemnând autorităţile din Cape Town să-i ofere acestui om un loc de muncă.

Fotografiile cu omul străzii care curăţă gunoaiele de pe plajă pentru ca turiştii să se poată relaxa la soare, a făcut înconjorul reţelelor sociale.

Bărbatul i-a mărturisit lui Jay că face curăţenie fără a fi plătit pentru că îi pasă de mediul înconjurător şi îşi doreşte ca oamenii să se poată relaxa la plajă fără a fi înconjuraţi de gunoaie.

Antreprenorul a povestit că i-a oferit o masă atunci bărbatului, care a ajuns să locuiască pe străzi după ce a rămas fără un loc de muncă.

 

Siyabulela+Dan+Magobiyane

Jay şi toţi cei care au fost impresionaţi de povestea lui Siyabulela Dan Magobiyane şi doresc să îl ajute au întocmit un plan prin care să îi schimbe în bine viaţa. Acum, el locuieşte într-un adăpost social, unde va putea rămâne cel mult şase luni.

Oamenii vor să strângă bani care să îi fie donaţi şi să i se ofere bărbatului şansa de a duce de acum încolo un trai decent.

 

Bantry-Bay-cleaning-guy-900x900

În ajutorul său au venit şi reprezentanții serviciului de salubritate din Cape Town, care i-au oferit un loc de muncă.

Siyabulela va fi asistent de şofer, iar vestea şi mai bună e că va face și cursuri de calificare pentru a-şi obține propriul permis de conducere.

Sursa: timeslive.co.za

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.