Un oraş mai european

Un oraş mai european

Asta vizeaza noul Regulament privind avizarea, executarea, urmarirea si receptionarea calitativa a lucrarilor edilitar-gospodaresti propus spre dezbatere si aprobare de catre executivul primariei Arad. Regulamentul face referire expresa si la zone bine delimitate privind lucrarile de interventie la instalatiile subterane si supraterane pe carosabil, trotuarele, platformele, aleile si zonele verzi.

Din punctul de vedere al asociatiilor de proprietari, lucrarile care le afecteaza cel mai mult sunt cele care vizeaza readucerea la forma initiala a spatiilor care au fost afectate de lucrarile pe domeniul public (trotuare, carosabil, spatii verzi, etc.). De multe ori, instalatiile de canalizare care se intersecteaza cu alte instalatii si retele la care se efectueaza lucrari, sunt sectionate de utilajele de santier astfel ca rezidurile menajere se deverseaza in subsolurile blocurilor.

O alta zona afectata de lucrari este cea a spatiilor verzi din jurul blocurilor de locuinte care sunt intretinute de asociatiile de proprietari si in care s-au investit fonduri si multa munca. In urma lucrarilor, aceste spatii raman denivelate si fara materialul verde decorativ. Nu avem cunostiinta ca vreun beneficiar de lucrari sa fi platit vreodata pentru pagubele create.

Prin noul Regulament, Comisia de Receptie a lucrarilor de refacere a spatiilor afectate ne garanteaza ca trotuarele, carosabilul, platformele, aleile si zonele verzi vor fi demne de un oras care doreste sa devina capitala culturala europeana.

Conducerea U.L.A.L. Arad

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.