Un pakistanez şi o tânără din Congo, depistaţi la frontieră cu documente aparţinând altor persoane

Un pakistanez şi o tânără din Congo, depistaţi la frontieră cu documente aparţinând altor persoane

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat două persoane, un cetăţean pakistanez şi o femeie din Congo care încercau să iasă ilegal din ţară, folosindu-se de documentele altor persoane.

La Punctul de Trecere a Frontierei Turnu – I.T.P.F. Oradea s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, ca pasager într-un autoturism condus de un cetăţean român, un bărbat care s-a legitimat cu un document de călătorie pentru refugiaţi şi un permis de şedere permanentă, ambele eliberate de autorităţile germane.

Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au constatat că persoana prezentă în punct nu corespunde cu fotografia din documentele prezentate, motiv pentru care aceasta a fost condusă la sediul P.F. pentru cercetări. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că bărbatul este cetăţean pakistanez, în vârstă de 32 ani, care intrase legal în România în urmă cu o săptămână. Acesta a declarat că documentele prezentate aparţin unei rude şi a procedat în acest mod pentru că dorea să ajungă în Germania, unde se află şi ruda sa şi nu deţinea documente legale.

Câteva ore mai târziu, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac- Csanadpalota, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, ca pasageră într-un autocar care circula pe ruta România – Portugalia, o femeie care s-a legitimat cu o carte de identitate eliberată de autorităţile franceze. Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au constatat că femeia nu este cea din documentul prezentat, motiv pentru care aceasta a fost condusă la sediul P.F. pentru cercetări.
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că tânăra este de fapt cetăţean din Republica Congo, în vârstă de 18 de ani, care intrase legal în România la începutul lunii octombrie. Aceasta a declarat că documentul aparţine unei verişoare, cetăţean francez şi că dorea să ajungă în Belgia, la Bruxelles.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanelor în cauză şi au întocmit actele de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de fals privind identitatea şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.