Un polițist arădean a fost CONDAMNAT pentru trafic de influență

Un polițist arădean a fost CONDAMNAT pentru trafic de influență

Curtea de Apel Timișoara a dispus, în 14 aprilie, condamnarea unui agent de poliție rutieră din cadrul I.P.J. Arad, pentru săvârșirea unor infracțiuni de corupție.

Acesta trebuie să ispășească o pedeapsă de 2 ani și 8 luni în închisoare cu suspendarea executării pedepsei și un termen de supraveghere de 3 ani pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență în formă continuată.

În urma unui denunț, polițiștii din cadrul Serviciului Județean Anticorupție Arad, sub coordonarea procurorului competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, au stabilit faptul că în cursul anului 2016, polițistul în cauză a intervenit în repetate rânduri pe lângă colegii de serviciu pentru ca aceștia să nu ia măsurile legale care se impuneau în diverse situații, față de persoanele depistate în trafic care încălcau dispozițiile legale.

Concret, anumiți conducători auto, cărora fostul polițist le asigura protecția, îl apelau telefonic pe acesta atunci când erau verificați de alți polițiști rutieri, colegi ai inculpatului, iar agentul de poliție prin diverse metode lua legătura cu aceștia din urmă și îi determina fie să nu aplice sancțiunile contravenționale constatate, fie să procedeze la aplicarea unui avertisment și nu a unei sancțiuni.

Hotărârea instanței este definitivă.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.