Un PRIMAR arădean A ÎNCĂLCAT LEGEA GROSOLAN, semnând CONTRACTE cu FIUL şi NORA sa

Un PRIMAR arădean A ÎNCĂLCAT LEGEA GROSOLAN, semnând CONTRACTE cu FIUL şi NORA sa

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a pus la colţ pe un primar arădean prins „cu mâţa-n sac” de Agenţia Naţională de Integritate.
Astfel, prin Decizia nr. 123 din 27 ianuarie 2016, Înalta Curte a respins recursul pe care Pavel Cialma, primarul liberal al comunei Cărand, l-a făcut împotriva sentinţei Curţii de Apel Timişoara, care a susţinut decizia ANI.

Potrivit Agenţiei Naţionale de Integritate, Pavel Cialma „a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese în materie administrativă, întrucât, în exercitarea mandatului de Primar al Comunei Cărand, Jud. Arad, a semnat două contracte de prestări servicii şi un contract de asistenţă tehnică, încheiate între Primăria Comunei Cărand şi S.C. Maloonika S.R.L. (societate comercială al cărei administrator este fiul său, CIALMA SEBASTIAN PAUL, iar asociat unic nora sa, CIALMA IOANA)”.

„În baza acestor contracte, S.C. Maloonika S.R.L. a încasat de la Primăria Cărand, Jud. Arad, în perioada 10 octombrie 2008 – 26 septembrie 2011, suma totală de 25.396,39 Lei. Astfel, CIALMA PAVEL a încălcat atât dispoziţiile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora «Primarii […] sunt obligaţi să nu emită un act administrativ sau să nu încheie un act juridic ori să nu emită o dispoziţie, în exercitarea funcţiei, care produce un folos material pentru sine, pentru soţul său ori rudele sale de gradul I», cât şi dispoziţiile art. 75, lit. a) din Legea 393/2004, potrivit cărora «aleşii locali au un interes personal într-o anumită problemă, dacă au posibilitatea să anticipeze că o decizie a autorităţii publice din care fac parte ar putea prezenta un beneficiu sau un dezavantaj pentru sine sau pentru soţ, soţie, rude sau afini până la gradul al doilea inclusiv»”, precizează ANI.

De remarcat, că „fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligaţiilor legale privind conflictul de interese […] constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective […]”.

De asemenea, „persoana […] faţă de care s-a constatat existenţa conflictului de interese […] este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

  1. un primar PDL.. de ce nu ma mir??

    Raspunde
  2. dl Falca cand vine la rand?

    Raspunde
  3. DAR PE FEIES DE A SEBIS CAND ?

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.