Un primar SE ROAGĂ de localnici SĂ MUNCEASCĂ. Ce salariu refuză aceștia!

Un primar SE ROAGĂ de localnici SĂ MUNCEASCĂ. Ce salariu refuză aceștia!

În timp ce foarte mulți tineri din România se plâng că nu își găsesc un loc de muncă, într-un județ al țării există o comună în care primarul îi roagă pe tineri să nu mai trăiască „pe spatele părinţilor sau din ajutoare sociale” și să înţeleagă că „trebuie să avem o meserie şi să lucrăm undeva”.

În comuna Dângeni din judeţul Botoşani localnicii, pur și simplu, refuză să muncească pe un salariu de 1.000 de lei net, preferând să trăiască din ajutorul social. O spune chiar primarul comunei, care a ales o metodă mai puţin convenţională de a-i încuraja pe tineri să se angajeze. După ce, în mod repetat, a anunțat public faptul că un angajator important a venit în județ și recrutează forţă de muncă în domeniul confecțiilor, pentru că prea puțini au fost tinerii care au aplicat pentru un post, primarul a ales să se adreseze acestora pe Facebook: „Sunt supărat că până astăzi (24 noiembrie 2014 – n.r.) s-au arătat interesate să lucreze un număr de numai 11 persoane, deşi oferta este de 50 locuri de muncă”, a scris Cătălin Rotundu, primarul comunei Dângeni.

„Fac apel încă o dată către persoanele interesate să muncească pe un salariu net de 1.000 lei, transport asigurat şi program de opt ore de muncă. Vă mulţumesc pentru înţelegere şi în speranţa că nu voi mai vedea persoane tinere stând la rând pentru a-şi întocmi dosare de ajutor social”, îşi încheie apelul primarul comunei Dângeni.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.