Un proiect al senatorului arădean Adrian Wiener, votat în unanimitate de Senat

În timp ce soluția PSD şi ALDE la aglomerația din închisori este eliberarea sau amnistia sau grațierea, Uniunea Salvaţi Ruomânia vine cu proiecte concrete care să reducă numărul infractorilor care ajung după gratii, se arată într-un comunicat de presă al USR.

Astfel, Senatul a votat în unanimitate inițiativa senatorului USR Arad, Adrian Wiener, prin care statul poate să asigure cursuri gratuite de formare profesională persoanelor aflate în probațiune (persoane condamnate penal care nu execută pedepse privative de libertate).

„USR se distinge clar de partidele din actuala coaliție majoritară, care acționează pentru rezolvarea problemelor penale ale propriilor lideri. Dacă dorim condiții umane pentru cei din penitenciare, soluția corectă este fie să creștem numărul de locuri, construind noi facilități, fie să adoptăm măsuri prin care să reducem numărul celor care încalcă legea. În prezent, categoria infractorilor aflați în probațiune este de zece ori mai numeroasă decât a celor din închisori, în timp ce rata de ocupare a lor este de numai 40%. Propunerea mea, de a asigura cursuri de calificare gratuite pentru aceștia, reprezintă o măsură pentru a reduce șansa ca ei să recidiveze, iar societatea să poată economisi astfel banii necesari pentru susținerea lor în sistemul penitenciar. Proiectul a fost votat cu unanimitate în Senatul României, având susținerea ministerelor Justiției și a Muncii. Partea bună este că aceste cursuri pot fi finanțate inclusiv din bani europeni, contribuind la îmbunătățirea calității forței de muncă naționale”, a declarat senatorul arădean.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.