Un român a ajuns DUPĂ GRATII, la Londra, pentru că A FOLOSIT SALUTUL NAZIST

Un român a ajuns DUPĂ GRATII, la Londra, pentru că A FOLOSIT SALUTUL NAZIST

Un bărbat din Satu Mare, stabilit la Londra a ajuns după gratii după ce a făcut propagandă nazistă într-un cartier populat de numeroși evrei ultra-ortodocși. Sătmăreanul a salutat nazist și a început să strige „Heil Hitler!” tocmai în Stamford Hill, unde locuiește o numeroasă comunitate evreiască din Londra.

Pe 31 mai, românul aflându-se în stare de ebrietate a fost luat la întrebări de un voluntar al unei patrule Shomrim, o organizație a evreilor ortodocși care asigură ordinea și liniștea publică în Stamford Hill. Ca răspuns, Weissenbacher a făcut salutul nazist cu mâna întinsă și a strigat „Heil Hitler!”, apoi a continuat să fie agresiv.

Voluntarii au chemat poliția, care l-a arestat pe Weissenbacher și l-a trimis în judecată.

Voluntarul de la Shomrim a spus polițiștilor că a fost șocat de un asemenea comportament cu care nu s-a mai confruntat niciodată, că s-a simțit insultat dată fiind religia sa și că s-a temut că va fi atacat de bărbat.

Românul a fost adus în fața judecătorului pe 1 iunie. Avocatul lui a spus în fața curții că acesta era foarte beat, întrucât începuse să bea încă de sâmbătă, 30 mai, și că nu-și aducea aminte ce s-a întâmplat, deși admite că a comis infracțiunea de care e acuzat.

Adrian Weissenbacher (40 de ani) a fost amendat penal cu 100 de lire sterline, considerată achitată prin faptul că a petrecut două nopți în arestul poliției. Totodată, el a mai fost obligat să plătească în termen de două săptămâni alte 100 de lire sterline drept compensație voluntarului organizației Shomrim și alte 255 de lire sterline cheltuieli de judecată.

Weissenbacher, care lucrează în construcții, susține că nu e rasist și că nu are legături cu grupări neo-naziste.

Foto: theguardian.com

  1. n-o fi nea Fasole de Constanta ? O fi scapat de la „beciul domnesc” ? Poate o fi fi-su , ca ala cica e „studente” la Londra !

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.