Un român A MURIT şi alți doi sunt dați DISPĂRUȚI după scufundarea unui pescador în Adriatică

Un român A MURIT şi alți doi sunt dați DISPĂRUȚI după scufundarea unui pescador în Adriatică

Un român a murit, iar alţi doi sunt daţi dispăruţi după scufundarea unui pescador în Marea Adriatică, în largul coastelor Italiei.

Ministerul Român de Externe a confirmat, joi seara, decesul unui român şi dispariţia altor doi cetăţeni români, aflaţi la bordul unui pescador care s-a scufundat în largul Mării Adriatice.

„Din primele informaţii obţinute telefonic de la comandantul Gărzii de Coastă italiene, se confirmă decesul unui cetăţean român şi a unui cetăţean italian, precum şi dispariţia a încă doi cetăţeni români care se aflau la bord”, precizează MAE.

Reprezentaţii Consulatului General al României la Bologna au intervenit pe lângă autorităţile competente din Italia, pentru a solicita detalii cu privire la incidentul maritim, survenit în largul Mării Adriatice, în dreptul localităţii Civitanova Marche. De asemenea, a fost declanşată o anchetă privind împrejurările incidentului.

În naufragiul de joi şi-a mai pierdut viaţa şi un marinar italian, informează La Republica. Potrivit primelor informaţii, se pare ca valurile mari au răsturnat vasul.

Echipajul pescadorului „Sparviero” era alcătuit din 6 marinari: 3 italieni şi 3 români.

Trei bărbaţi au fost scoşi din apă de echipajele de salvare şi transportaţi la un spital din Civitanova.

Pentru doi dintre ei – Michele Fini, în vârstă de 25 de ani, şi Viorel George Toma, de 19 ani – medicii nu au mai putut face nimic, ei murind din cauza hipotermiei. Cel de-al treilea, Aldo Leo, de 37 de ani, se află în afara oricărui pericol.

Ulterior a fost găsit încă un marinar italian, starea sa de sănătate fiind stabilă.

În schimb, doi români sunt încă daţi dispăruţi.

„Aveam o captură de 60-80 de tone de scoici. Din cauza unui val mare venit din est încărcătura s-a mutat toată pe o singură parte şi barca s-a răsturnat. Căpitanul a apucat să ceară ajutorul însă am stat în apă în jur de o oră şi jumătate înainte ca echipele de salvare să ajungă la noi”, a declarat Aldo Leo.

Căpitanul vasului Leonardo Coccia a supravieţuit, însă, nu a dorit să vorbească cu jurnaliştii, el fiind vizibil afectat de accident şi aşteptând veşti despre cei doi marinari încă dispăruţi.

Potrivit sursei citate, având în vedere cât a trecut de la naufragiu, există şanse minime că cei doi români să fie găsiţi în viaţă. Echipele de salvare continuă însă căutările.

Foto: ansa.it

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.