Un ROMÂN, printre cei UCIȘI în atacul TERORIST din Germania

Un ROMÂN, printre cei UCIȘI în atacul TERORIST din Germania

Ministerul Afacerilor de Externe a confirmat că printre cei uciși în atacurile armate din Hanau, Germania, se află și un român.

Un român, mai mulţi cetăţeni turci, un bulgar şi un bosniac și-au pierdut viața în atacul armat comis în centrul orașului Hanau la un restaurant cu specific oriental, la 25 de km de Frankfurt, potrivit Die Zeit.

În total, în atac au fost ucise nouă persoane cu vârste cuprinse între 21 şi 44 de ani.

Românul decedat în urma atentatului se afla la muncă în Germania de mai mulți ani, unde avea și o familie. Acesta era originar dintr-o comună din județul Giurgiu și avea doar 23 de ani. Rudele din România nu au bani pentru repatrierea trupului său, iar din acest motiv Ministerul de Externe a anunțat că repatrierea va fi asigurată prin fondul pentru situaţii de urgenţă, din dispoziţia ministrului Afacerilor Externe Bogdan Aurescu.

Cel care a comis atacul este un bărbat de 43 de ani, care potrivit autorităților avea profilul unei persoane cu o „gândire confuză” marcată de „perspective profund rasiste”.

Atât acesta, cât și mama sa au fost găsiți decedați în apartamentul unde locuiau, bărbatul fiind suspectat că și-a ucis mama, iar apoi și-a luat viața.

Poliția a deschis o anchetă în acest caz.

 

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.