Un sătmărean, în loc să stea în CARANTINĂ, se plimba prin Arad, deoarece el NU crede în existența virusului

Un sătmărean, în loc să stea în CARANTINĂ, se plimba prin Arad, deoarece el NU crede în existența virusului

Un echipaj de Jandarmerie care desfășura o acțiune de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, a depistat, luni, un bărbat de 33 ani din Satu Mare, care nu a respectat măsura carantinării la domiciliu. 

Bărbatul se afla în fața unei societăți comerciale din Piața Gării și consuma băuturi alcoolice.

În urma verificărilor efectuate și stabilirii identității acestuia, s-a constatat faptul că, în urmă cu câteva zile bărbatul s-a întors dintr-o țară cu risc epidemiologic ridicat și conform prevederilor legale trebuia să stea în carantină la domiciliul declarat, până în data de 22 decembrie inclusiv.

Întrebat de ce nu a respectat măsura carantinării la domiciliu, pentru a preveni răspândirea virusului SARS Cov-2, bărbatul le-a spus jandarmilor că el nu crede în existența acestui virus.

Având în vedere cele constatate, jandarmii l-au sancționat contravențional cu amendă în valoare totală de 1200 lei, atât pentru nerespectarea perioadei de carantinare precum și pentru consum de alcool în locurile publice. 

De asemenea bărbatul a fost introdus în carantină instituționalizată pentru o perioadă de 14 zile, cu suportarea integrală a cheltuielilor. 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.