Un SIMBOL al Aradului, REÎNVIAT! Cum va arăta CAZINOUL și ce EVENIMENTE va găzdui (GALERIE FOTO)

Un SIMBOL al Aradului, REÎNVIAT! Cum va arăta CAZINOUL și ce EVENIMENTE va găzdui (GALERIE FOTO)

Cazinoul este un adevărat simbol al Aradului, care, din nefericire, a ajuns o clădire părăsită, în ruine.

Dacă în urmă cu câțiva ani arădenii s-au bucurat de o „reînviere temporară” a cazinoului, când în față era amenajată o terasă, iar la etaj funcționa un club, după scurt timp clădirea a fost, din nou, abandonată.

Cazinoul, care a fost construit în anul 1872, se degrada pe zi ce trece, devenind dintr-o clădire impozantă și elegantă, o ruină.

Totuși, avem și vești bune. În prezent clădirea istorică se află în plin proces de restaurare.

Obiectivul proiectului este reabilitare, refuncționalizare corp clădire existent (cazinou), în regim de înălțime Sp + P + Mez + 1 E, extindere cu un corp de clădire Sp + P + Mez + 1 E, construire corp clădire demisol + terasă circulabilă și desființare corp clădire parter. Beneficiarul este SC Arsat Industrie SRL din Pecica, județul Arad.

Potrivit noilor proprietari, Vechiul Cazinou va deveni atât un centru monden de evenimente, cât și un spațiu pentru manifestări culturale (festivaluri, lansări, vernisaje). De asemenea, printr-un parteneriat public privat, va fi un loc pentru oficierea căsătoriilor. Ei susțin că până în ianuarie 2021, acesta va fi redat deja istoriei.

„Pe lângă nunțile și balurile regale de care locuitorii Aradului se vor putea bucura aici, Vechiul Cazinou va fi locul perfect și pentru găzduirea evenimentelor culturale, cum ar fi Caravana TIFF, Teatru de Stradă Sibiu, vernisaje, lansări de carte sau strângeri de fonduri, dar și a evenimentelor corporate pentru organizații medii și mari”, se arată pe site-ul oficial vechiulcazinou.ro.

Lucrările au început în data de 12 octombrie 2020, iar termenul de execuție este de 36 de luni, data finalizării fiind 12 octombrie 2023, după cum prevede proiectul.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.