Un șofer băut și drogat a provocat un accident în centrul Aradului

Un șofer băut și drogat a provocat un accident în centrul Aradului

Un șofer care a consumat alcool și droguri a provocat un accident rutier în centrul Aradului.

Inspectoratul de Poliție Județean Arad informează că în dimineața zilei de 27 august, polițiștii Biroului Rutier au fost sesizați despre producerea unui eveniment rutier fără victime. Accidentul a avut loc pe Bulevardul Decebal, din municipiu, și a fost provocat de un bărbat ce consumase alcool și droguri.

Polițiștii au stabilit în urma cercetărilor că un arădean de 32 de ani, în timp ce conducea un autoturism, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, autovehiculul condus de acesta intrând în coliziune cu mai multe autoturisme parcate. Testarea cu aparatul alcooltest a indicat o îmbibație alcoolică de 0,34 mg./l. alcool pur în aerul expirat, iar testarea cu apartul DrugTest a indicat o valoare pozitivă pentru consum de metamfetamine.

Conform procedurii, a fost dispusă recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a substanțelor consumate și alcoolemiei, pe numele bărbatului fiind întocmit un dosar penal pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul circulației rutiere.

„Atragem atenția participanților la trafic despre faptul că, în conformitate cu noile modificări legislative, săvârșirirea infracțiunii de ucidere din culpă de către un șofer care a condus fără permis, sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, se pedepsește cu închisoarea, fără posibilitatea ca instanța să dispună suspendarea executării pedepsei sub supraveghere.”, precizează reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Arad.

Foto: Arhivă, caracter ilustrativ

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.