Un spion francez a trecut în TABĂRA TERORIȘTILOR şi FABRICĂ BOMBE pentru al-Qaeda

Un spion francez a trecut în TABĂRA TERORIȘTILOR şi FABRICĂ BOMBE pentru al-Qaeda

Un ofiţer de informaţii francez trimis în Siria a dezertat şi a trecut de partea al-Qaeda. El s-ar fi alăturat grupării Khorasan Group, puţin cunoscută în afara cercurilor serviciilor de informaţii, în timpul misiunii pe care o desfăşura în Alep, Siria.

Gruparea din care face parte spionul dezertor a fost ţinta unor atacuri lansate de forţele aeriene americane în Siria, luna trecută, informează ABC News, citând surse din serviciile secrete.

Dezertorul a supravieţuit atacului, iar acum ajută gruparea teroristă să fabrice bombe care pot trece de detectoarele de metal din aeroporturi.

Deşi identitatea bărbatului nu a fost dezvăluită, cazul său este descris ca fiind cel mai periculos caz de dezertare de până acum. Autorităţile franceze nu comentează informaţia, motivând că nu fac comentarii pe baza „zvonurilor de presă”.

Din aceeași grupare teroristă face parte Muhsin al-Fadhli, un tânăr de 33 de ani din Kuveit, despre care se spune că ar fi fost confidentul lui Osama bin Laden. Al-Fadhli ar fi unul dintre liderii al-Qaeda care au condus operaţiunile din Iran. Guvernul SUA oferă o recompensă de 7 milioane de dolari pentru informaţii care vor duce la capturarea lui.

Luni, directorul FBI James Comey a avertizat că un grup terorist cunoscut sub numele de Khorasan este pregătit să lanseze un atac iminent pe teritoriul SUA. De altfel, Comey susţine că gruparea teroristă pune la cale un complot terorist împotriva SUA sau a aliaţilor.

Foto: dailysignal.com

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.