Un stocator de oxigen cu o capacitate de peste 11.000 de litri a fost amplasat în curtea spitalului din strada Stephan Ludwig Roth

Un stocator de oxigen cu o capacitate de peste 11.000 de litri a fost amplasat în curtea spitalului din strada Stephan Ludwig Roth

În cursul zilei de vineri au fost finalizate lucrările de montare și punere în funcțiune a unui stocator de oxigen cu o capacitate de 11.500 de litri! Stocatorul este amplasat în curtea spitalului din strada Stephan Ludwig Roth și asigură oxigenul necesar pacienților din secțiile COVID-19.

În paralel cu montarea stocatorului, zilele acestea s-a muncit și la retrasarea circuitelor de oxigen pentru clădirea principală a Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU0) Arad din strada Andrenyi Karoly.

Societatea autorizată pentru instalații sisteme de fluide medicale, cu care SCJU Arad are contract a construit – în doar câteva zile – o nouă rețea care alimentează cu oxigen Unitatea de  Primire Urgențe separând-o astfel de celelalte secții din clădirea principală a unității medicale.

„Am separat alimentarea cu oxigen pentru pacienții din Unitatea de Primire Urgențe de celelalte secții din clădirea mare. Acest val IV, al pandemiei COVID-19, ne-a pus în situația de a consuma o cantitate foarte mare de oxigen în Unitatea de Primire Urgențe. Practic, în ultima lună, fiecare priză de oxigen de la UPU – din zonele destinate pacienților cu infecție SARS CoV-2 – a fost utilizată non-stop. Un consum mare de oxigen s-a înregistrat și pe celelalte secții din clădire, ceea ce ne-a determinat să separăm circuitul din Unitatea DE Primire Urgențe de cel al secțiilor pentru a preveni fluctuațiile de presiune. La clădirea din strada Stephan Ludwig Roth s-a montat vineri un stocator de oxigen cu o capacitate de 11.500 de litri deoarece, tot din cauza consumului mare de oxigen, buteliile pe care le foloseam trebuiau înlocuite la interval de doar câteva ore”, a explicat ec. Florina Ionescu, manager interimar SCJU Arad.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.