Un TÂNĂR arădean își SERBEAZĂ ziua de naștere altfel: AJUTÂND și DĂRUIND

Un TÂNĂR arădean își SERBEAZĂ ziua de naștere altfel: AJUTÂND și DĂRUIND

Un tânăr din Arad își va sărbători ziua de naștere altfel, printre cei mai puțin norocoși decât el, ajutându-i și ducându-le cadouri.

Până pe data de 5 Septembrie, la Arad se derulează o campanie de colectare de donaţii pentru familii nevoiaşe şi copii săraci de etnie romă. Acţiunea umanitară  „Alături de ei!” a fost iniţiată de Alexandru Șipoș, un tânăr în vârstă de 25 de ani.

„Donaţiile pot consta în alimente de bază, dulciuri ambalate, fructe, prăjituri şi jucării pentru copii”, declară Alexandru. Acesta precizează că prin această campanie vrea să ajute 20 de familii defavorizate din comunităţi de romi din Arad. Scopul campaniei este acela de a stimula, încuraja şi susţine participarea activă, civică şi responsabilă a tinerilor romi.

„În concluzie, incluziunea romilor prin încurajarea accesului acestora la educație se poate realiza prin combinarea unor strategii menite să reducă diferențele sociale și economice dintre copii, prin limitarea decalajelor de alfabetizare dintre copii încă de la vârsta preșcolară, și nu în ultimul rând prin asigurarea de servicii de sănătate de calitate pentru toți copiii, dar și condiții de locuire adecvate dezvoltării lor armonioase. Problemele romilor sunt, de fapt, problemele tuturor românilor săraci care nu au acces la educație, la servicii de sănătate sau locuiesc în condiții precare. Pe ei nu îi ajută nimeni pentru că nu pot vota”, mai adaugă Alexandru Șipoș.

Sâmbătă va fi ziua lui Alexandru şi o va petrece printre ei. Ocazie cu care le va duce tot felul de ajutoare pe care le va aduna de la prieteni. Cei care doresc să se alăture campaniei pot scrie pe pagina de Facebook a îniţiatorului: Alexandru Şipoş.

  1. „…asigurarea de servicii de sănătate de calitate pentru toți copiii, dar și condiții de locuire adecvate dezvoltării lor armonioase. Problemele romilor…”, dar nicaieri nu scrie „locuri de munca pentru ei”. De ce? Pentru ca si daca ar scrie, ce sa vezi? Tot nu s-ar duce. Atata timp cat exista ajutoare sociale si oameni naivi (sau cei care vor sa devina „vedete binefacatoare”, acestia nu vor munci niciodata.
    Bravo dragilor! Le dati tot mai multe motive sa nu mearga la lucru. Asta e viitorul tarii!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.