Un tânăr băut și drogat a provocat un accident și a fost oprit conducând pe autostradă

Un tânăr băut și drogat a provocat un accident și a fost oprit conducând pe autostradă

Un tânăr băut și drogat a provocat un accident și a fost oprit conducând pe autostrada Arad – Lugoj, informează oamenii legii.

Potrivit unei informă date publicității, „în data de 09 mai a.c., polițiștii Biroului Autostradă A1 Deva – Nădlac au fost sesizați cu privire la faptul că la nodul rutier A1 cu A6, km 458, ar fi avut loc un accident rutier soldat cu pagube materiale, conducătorul autoturismului continuându-și deplasarea pe A6 înspre municipiul Lugoj. Având în vedere cele sesizate, polițiștii s-au deplsat de urgență la fața locului, iar în urma verificărilor efectuate au reușit oprirea și identificarea conducătorului autoturismului, respectiv un tânăr, în vârstă de 27 de ani. Tânărul a fost oprit la ieșirea de pe A6 înspre Centura Lugoj”.

De remarcat, că „în urma testării acestuia cu aparatul etilometru, a rezultat o valoare de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, în urma testării cu aparatul din dotare a tânărului, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, tânărul fiind condus la o unitate spitalicească, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise. Totodată, în urma efectuării controlului în interiorul autoturismului condus de către tânăr a fost găsită o pungă ce conținea substanțe vegetale susceptibile de a produce efecte psihoactive. Acestea au a fost ridicate și sigilate, fiind înaintate către Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara pentru continuarea cercetărilor”.

Polițiștii au întocmit, în cauză, un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice, conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive, precum și deținere de droguri în vederea consumului”.

În urma probatoriului administrat în cauză, tânărul a fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore și a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din Caraș-Severin.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.