Un tânăr originar din Pecica, în FINALĂ pentru a deveni „Tânărul sportiv al anului” în Iordania. VOTEAZĂ-L ŞI TU!

Un tânăr originar din Pecica, în FINALĂ pentru a deveni „Tânărul sportiv al anului” în Iordania. VOTEAZĂ-L ŞI TU!

Graţie şi voturilor primite din Pecica, dar şi din alte localităţi ale judeţului şi din ţară, tânărul înotător de origine pecicană Khader Baqleh (în vârstă de 18 ani) este foarte aproape să fie desemnat „Tânărul sportiv al anului 2015” (Young Achiever, Male) în Regatul Haşemit al Iordaniei.

În urma centralizării voturilor exprimate pe Facebook şi pe pagina de internet a Comitetului Olimpic Iordanian, Khader a ajuns la egalitate de puncte cu un tânăr campion la karate, Nabil Al Shawabkeh.

Oficialii au decis să apeleze la „prelungiri”, câştigătorul trofeului „Irisul Negru” (după floarea naţională a ţării) fiind decis în urma votului de o zi, ce are loc luni, 29 februarie, între orele 0:00 şi 24:00, pe pagina oficială de internet a comitetului iordanian: http://www.joc.jo/en/.

Mama tânărului sportiv, Judit Sisa, a ţinut să le mulţumească tuturor celor care l-au votat pe Khader. „Vă mulţumim că aţi fost alături de noi în prima etapa şi vă cerem ajutorul, dacă aţi putea să ne susţineţi şi să ne votaţi şi în cea de a doua etapă”, a scris ea pentru Pecica News.

Bunica înotătorului, Elisabeta Brezan, din Pecica, spune că este foarte mândră de Khader, ca de altfel şi sora lui mai mare, Talita, tot sportiv de performanţă, ambele sperând ca el să primească trofeul.

De remarcat, că Baqleh calcă pe urmele surorii sale mai mari, Talita, care a participat la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012, amândoi fiind prezentaţi într-un material în exclusivitate realizat de Pecica News, care poate fi citit AICI.

Tânărul sportiv s-a întors vineri în Iordania, după o pregătire de două săptămâni în Austria (foto), graţie unuia dintre sponsorii Comitetului Olimpic Iordanian. El s-a antrenat lângă Viena, alături de doi sportivi austrieci, pentru a obţine rezultate cât mai bune la Jocurile Olimpice de Vară de la Rio de Janeiro, fiind primul înotător iordanian care a atins timpii de calificare.

Cei care vor să îl ajute pe sportivul de origine pecicană trebuie să intre pe http://www.joc.jo/en/ şi să îl voteze la sondajul aflat pe partea dreaptă din josul paginii.

Votarea durează doar 24 de ore, luni, Iordania având acelaşi fus orar ca România.

Câştigătorul va fi anunţat în cadrul unei gale care va avea loc la Amman, luni, 7 martie 2016.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.