Un veteran de război arădean a împlinit 101 de ani! Cum a fost sărbătorit

Un veteran de război arădean a împlinit 101 de ani! Cum a fost sărbătorit

În satul Satu Mare din comuna Secusigiu, județul Arad, trăiește un veteran de război în vârstă de 101 de ani.

Sublocotenetul veteran Toader Gergely a luptat în Al Doilea Război Mondial, a avut zile și s-a întors acasă întreg, a muncit la pădure, și-a întemeiat o familie și a crescut copii și nepoți, ajungând acum la etatea de 101 ani.

Cu ocazia zilei sale de naștere i-au trecut pragul primarul comunei Secusigiu, Ilie Cheșa, col.(r) Ioan Gliga și plt.adj.pr.(r) Ionel Popa de la Filiala ZĂRANDUL Arad a ANVR, precum și col.(r) Sandu Crișan, de la Filiala ZIRIDAVA Arad a ANCMRR. Aceștia, împreună cu membrii familiei veteranului, cu alte rude, prieteni, vecini, i-au cântat La mulți ani! și i-au oferit cadouri și distincții onorifice.

„Camaradul nostru, ca și alți bravi ostași români, și-a făcut datoria față de patrie cu arma în mână. Îi dorim viață lungă cu sănătate și putere, să mai venim alături de dânsul la cât mai multe aniversări”, a spus președintele veteranilor arădeni, col.(r) Ioan Gliga.

„Comuna noastră se mândrește cu astfel de cetățeni, care ne fac cinste. Ei merită respectul și prețuirea edililor și a tuturor locuitorilor, pentru ce au făcut pe front și în viață”, a adăugat primarul Ilie Cheșa.

Veteranii de război sunt simboluri vii ale dragostei de patrie și reprezintă un exemplu de jertfă și devotament pentru independența și suveranitatea României”, a declarat col.(r) Sandu Crișan, primvicepreședinte al Filialei ANCMRR Arad.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.