Undă verde pentru extinderea rețelei de gaz. Ce localități vor beneficia de importanta utilitate

Undă verde pentru extinderea rețelei de gaz. Ce localități vor beneficia de importanta utilitate

Consiliul Județean Arad a eliberat certificatul de urbanism pentru elaborarea studiului de fezabilitate în vederea alimentării cu gaze naturale a comunelor Felnac (Felnac și Călugăreni) și Zădăreni (satul Bodrogu Nou), se arată într-un comunicat de presă al instituției.

Certificatul a fost eliberat ca urmare a cererilor adresate de cele două comune.

„Unul dintre cele mai importante și așteptate proiecte în județul Arad îl reprezintă extinderea rețelei de gaz. Mă bucur că există deja administrații care au început să facă pașii necesari pentru realizarea acestui proiect și îndemn și celelalte administrații locale să facă demersurile în vederea alimentării cu gaz a localităților. Guvernul PNL susține extinderea rețelelor de gaz printr-un program național, cu finanțare de la Uniunea Europeană”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Gazul va fi preluat din conducta de medie presiune care alimentează comuna Zădăreni. Amplasarea conductelor viitoarei rețele este stabilită în lungul străzilor iar montarea acestora se va face în subteran, la o adâncime medie de 0,90 metri măsurată de la generatoarea superioară a conductei.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.