UNDE CĂLĂTORESC și CÂȚI BANI cheltuiesc arădenii pe minivacanța de 1 mai

UNDE CĂLĂTORESC și CÂȚI BANI cheltuiesc arădenii pe minivacanța de 1 mai

Minivacanța de 1 mai este un motiv de bucurie pentru toți arădenii, fiind o ocazie numai bună pentru a ieși puțin din cotidian și, de ce nu, de a pleca într-o scurtă excursie.

Turiștii aleg atât vacanțe în țară, cât și în străinătate, destinațiile preferate fiind Marea Neagră și Maramureș, precum și capitale europene cum ar fi Paris, Londra etc. Cei cu dare de mână aleg chiar și locuri exotice, cum sunt Egipt sau Maroc.

„Pentru vacanța de 1 mai turiștii au ales nenumărate variante de petrecere a zilelor libere. De la vacanțe în România, atât la munte cât și la mare la variante în străinătate. În România, turiștii preferă Maramureșul cu așezările lui pitorești și tradiționale, Sibiul, Sighișoara, dar și Vama Veche și Mamaia. În topul variantelor din străinătate alese se află city break-urile în capitale europene ca Roma, Paris, Londra, Bruxelles, Barcelona, Lisabona, Viena, Praga, Budapesta, Bratislava, dar și orașe cu un bogat patrimoniu arhitectural și cultural ca Florența, Veneția, Brugge, Salzburg, Dubrovnik, etc. Una din destinațiile de top a acestei perioade este și Disneyland Paris care aniversează anul acesta 25 de ani de la deschidere cu un program cu totul special. De asemenea, cei care își permit să petreacă în această perioadă mai multe zile de concediu au ales destinații mai calde ca Tunisia, Egipt, Antalya, Maroc. Tarifele pentru o minivacanță de 1 mai pornesc de la 115 euro pentru un city break Viena- Bratislava și pot ajunge la 499 euro de euro pentru un sejur în Egipt”, a declarat pentru NewsAr Saszet Brigitta Andrea, manager Discover Turism.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.