UNDE ne putem petrece VACANȚA în această vară. Mai multe țări PREFERATE de români ÎȘI DESCHID GRANIȚELE

UNDE ne putem petrece VACANȚA în această vară. Mai multe țări PREFERATE de români ÎȘI DESCHID GRANIȚELE

Deși mulți români au renunțat la ideea de vacanță în acest sezon, autoritățile vin cu vești bune. Mai multe țări preferate pentru sezonul estival își deschid granițele.

Astfel, țările care își așteaptă turiștii sunt, începând de astăzi, Grecia, Croația, Bulgaria și Georgia. Turiștii români nu vor fi supuși testelor la sosirea în Grecia, spre deosebire de cei care călătoresc din Italia, Spania și Olanda, care vor fi testați pentru COVID-19. De remarcat că în Bulgaria plajele vor fi deschise, însă cluburile și discotecile rămân închise, situația de urgență epidemică prelungindu-se până în 30 iunie.

În ceea ce privește Cipru, românii care doresc să-și petreacă aici vacanța sunt nevoiți să facă un test PCR pentru detectarea infecției cu coronavirus, cu 72 de ore înainte de plecare.

Spania își deschide granițele începând cu 21 iunie, doar pentru Spațiul Schengen (mai puțin pentru Portugalia), însă românii vor fi trimiși automat în carantină 14 zile la întoarcerea acasă dacă vizitează această țară.

Situația privind Italia este momentan incertă, starea de alertă fiind încă menținută.

 

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.