Unde puteți duce medicamentele expirate sau neutilizate

Unde puteți duce medicamentele expirate sau neutilizate

SCJU Arad pune le dispoziția arădenilor un punct de colectare a deșeurilor provenite de la medicamentele expirate sau neutilizate.

Medicamentele expirate sunt considerate deșeuri periculoase, aruncarea acestora la gunoi sau chiuvetă putând duce la poluarea apelor și a solului.

Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Arad pune la dispoziția cetățenilor, începând de miercuri, 15 mai, un punct de colectare a deșeurilor provenite de la medicamentele expirate sau neutilizate. Punctul de colectare va fi funcțional în incinta sediului central al SCJU Arad din strada Andrenyi Karoly nr 2-4, lângă Serviciul Tehnic-Administrativ și va fi deschis cetățenilor în fiecare zi de miercuri, între orele 9 – 11

Deșeurile de medicamente vor fi preluate de la cetățeni și colectate separat față de cele rezultate din activitatea medicală a spitalului, în recipiente speciale. Important de reținut este faptul că cetățenii vor putea preda medicamente cu termenul de valabilitate depășit, cu ambalaje deteriorate, reziduuri de medicamente sau medicamente retrase de pe piață cu EXCEPȚIA  medicamentelor care au fost eliberate pe bază de rețete cu regim special precum cele din categoriile psihotropelor și stupefiantelor (de exemplu Diazepam, Fenobarbital, etc…)

Foto: Arhivă, caracter ilustrativ

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.