Unde va fi amplasat Monumentul Marii Uniri de la Arad

Unde va fi amplasat Monumentul Marii Uniri de la Arad

Monumentul Marii Uniri a fost și este încă un subiect dezbătut de foarte mult timp. Primarul Gheorghe Falcă a vorbit astăzi în cadrul unei conferințe de presă despre amplasarea respectivului monument.

„Ieri am așteptat vizita ministrului culturii, însă s-a scuzat că nu a putut să plece de la întâlnirea de la Alba Iulia. A ajuns la noi secretarul de stat Alexandru Pugna, domnul Videscu, secretar de stat coordonator al Departamentului Centenar, doamna prefect, domnul Șimon Adrian, care este directorul de la Patrimoniu din Arad și artistul, Florin Codre. Au venit să discute cu municipalitatea despre amplasarea monumentului Marii Uniri. Vă putem spune că întâi au vizitat Aradul pentru a căuta o altă locație de amplasare. Au fost prezenți în fața Primăriei, pe lacul de la Pădurice, în Piața Catedralei, în Piața Avram Iancu, în fața Consiliului Județean precum și în alte locații. Au încercat să vadă dacă noi putem realiza fundația pentru monument. În urma discuțiilor au constatat ceea ce știau de fapt, că între primărie și Ministerul Culturii nu există nici un act de colaborare sau un act administrativ. Conform legislației, statuia fiind de patrimoniu național, de interes public național, ea trebuie amplasată de către minister, și după aceea se poate transfera administrației locale”, a declarat Gheorghe Falcă.

Edilul șef a spus că artistul a venit cu o propunere, chiar și cu o machetă, pentru a se monta monumentul în fața Primăriei, în locul monumentului actual al revoluționarilor și că va avea susținere din partea administrației locale în condițiile legii. Locul amplasării va fi stabilit după ce municipalitatea va primi o solicitare oficială, care va trebui apoi aprobată în ședință de consiliu local.

  1. vezi lupas problema , nu-i asa simpla cum crezi tu voi psd doar stiti sa dati din gura

    Raspunde
  2. zona din fata primariei si asa arata mizerabil , cu piatra aia cubica ,cu statuia aia tip falus , mai lipseste inca o statuie care sa puna capac zonei . Sper ca mai exista in Arad si oameni cu simtul esteticului care sa gaseasca locul ideal pt.monument . Legat de zona centrala ar fi bine ca edilii nostri sa mai viziteze si alte orase pt. a vedea cum au amenajat ei centrul , de exemplu Oradea !

    Raspunde
  3. in zona catedralei vechi, cred ca ar fi un loc potivit

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.