Unic în lume: Monument închinat cepei într-o comună din România

Unic în lume: Monument închinat cepei într-o comună din România

Locuitorii unei comune din Sălaj sunt foarte mândri de când oficialitățile le-au înălțat un monument închinat cepei, legumă care a dus faima localităţii peste hotare.

În 2007, comuna Pericei a intrat în Cartea Recordurilor după ce localnicii au împletit cea mai lungă funie din cozi de ceapă, care măsura 4,5 kilometri. Ceapa de Pericei este renumită peste granițe, fiind nelipsită din curtea localnicilor şi extrem de apreciată în cadrul unui târg organizat la Bruxelles.

Monumentul din Pericei este înalt de şase metri, a fost înălţat în curtea şcolii din localitate, iar viceprimarul susţine că este singurul monument din lume închinat unei legume, transmite Pro TV.

„Acesta e monumentul cepei, este singurul monument din lume ridicat în cinstea unei legume, are 6 metri”, a declarat Tibor Josza, viceprimarul comunei în care ceapă este folosită chiar şi pentru a face dulceaţă.

Locuitorii comunei susţin că, pe vremuri, oamenii foloseau ceapa chiar şi pentru a-şi clădi locuinţe din foi uscate şi împletite.

 

Foto: cactusiurbani.wordpress.com

  1. numai la Mako in Ungaria sunt vreo cinci monumente pe soseaua principala

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.