Universitatea „Aurel Vlaicu” aduce la Arad „Noaptea Cercetătorilor Europeni”

Universitatea „Aurel Vlaicu” aduce la Arad „Noaptea Cercetătorilor Europeni”

Universitatea „Aurel Vlaicu” organizează, la Arad, „Noaptea cercetătorilor europeni”, eveniment care se derulează simultan în 250 de oraşe din Europa, în data de 30 septembrie.

Din România sunt implicate 14 oraşe în care au loc manifestări care propun participanţilor o călătorie fascinantă în lumea ştiinţei. Experimente ştiinţifice, discuţii cu cercetătorii, jocuri şi concursuri pentru participanţi, toate vor fi posibile, vineri, 30 septembrie, între orele 17 și 22, la Atrium Mall Arad.

Noaptea Cercetătorilor Europeni vă invită să întâlniți oameni de știință din diverse domenii, tineri pasionaţi de cercetare, să asistaţi în direct la experimente ştiinţifice și vă propune chiar să deveniți cercetător pentru o zi, participând la activitățile științifice și distractive dedicate. Intrarea este gratuită.

Prima ediţie a evenimentului a avut loc în anul 2005 iar din 2006 a intrat şi România în lanţul ţărilor organizatoare. De atunci, în ultima vineri a lunii septembrie, în tot mai multe oraşe se organizează „Noaptea Cercetătorilor Europeni”. Anul acesta, evenimentul are loc la Arad, București, Alba Iulia, Bacău, Brașov, Constanța, Cugir, Deva, Galați, Oradea, Piatra Neamț, Suceava, Târgoviște, Tulcea și Zalău.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.