Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, inclusă în Barometrul European de Opinie

Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, inclusă în Barometrul European de Opinie

Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad a fost inclusă, din nou, în studiul Barometrul European de Opinie, realizat de Trendence Institut GmbH, Berlin. Studiul cuprinde 1000 de universităţi din 24 de ţări europene, printre care şi România. Anul acesta rapoartele de cercetare au cuprins date pentru specializările ştiinţe economice, 36,8% dintre repondenţi, urmați de managementul resurselor umane 20,7% și Inginerie 17,7%. Majoritatea intervievaților sunt foarte mulțumiți de universitate și de specializarea aleasă și un procent de 87,9% ar recomanda tinerilor să studieze în UAV Arad. De asemenea 31,9% din aleși ar dori să continue alte studii la UAV. Pe o scală cu șapte puncte, de la 1 (foarte mulțumit) şi până la 7 (foarte nemulțumit) satisfacția studenților privind UAV este 2,90, pe 2016, iar a României, de 3,10.

Întrebările adresate studenţilor au fost structurate pe câteva domenii de interes: indicatori de performanţă (realizarea academică, aptitudini pentru piaţa muncii etc), educația și cariera (preferințele studenților în ce privește alegerea primului loc de muncă după absolvire) precum şi evaluarea universității (competenţele profesorilor, relevanța practică a studiilor conținutului cursurilor, colaborarea universității cu mediul economiei cu programele internaționale de schimburi de studenți, participanți cu universități, servicii de consiliere în cariera, calitatea și accesibilitatea infrastructuriitehnologice, servicii de informații, activități studențești etc).

„Ne bucurăm că cei intervievaţi s-au declarat mulţumiţi de activitatea cadrelor didactice, de pregătirea lor şi ceea ce ne bucură cel mai mult este faptul că majoritatea, adică un procent de peste 80%, ar recomanda Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad altor tineri. Acest lucru înseamnă foarte mult pentru noi şi ne bucură aprecierea din partea studenţilor noştri, cei care sunt beneficiarii direcţi ai întregii noastre activităţi”, a declarat prof. univ. dr. Ramona Lile, rectorul UAV.

Ce îşi doresc studenţii?

64,8% vor mai mult să acumuleze competențe decât să se specializeze.

60,2% ar prefera să lucreze în companii de dimensiuni mici și medii în detrimentul multinaționalelor.

91,8% vor angajare permanentă (82% angajare temporală).

64,7% consideră că este mai importantă realizarea profesională decât salariul.

41,9% dintre studenți intenționează să deschidă propria firmă.

51,9% consideră că cursurile studiate le oferă competențe și aptitudini necesare pentru piața muncii.

72,7% consideră că a petrece mai mult timp cu familia nu va avea efecte negative asupra carierei.

61,9% au considerat că e mai important să fii împlinit decât să câştigi sume mari de bani.

52,4% ar accepta un salariu mai mic dacă ar găsi angajatorul potrivit.

În opinia studenţilor de la inginerie, 36% dintre aceştia au declarat că specializarea aleasă le asigură calificarea necesară pentru a putea intra pe piaţa muncii iar 90,5% sunt încrezători că vor găsi o slujbă bună în 2016. În ceea ce-i priveşte pe cei de la Ştiinţe Economice, doar 58,1% sunt încrezători că vor găsi în decursul anului 2016 un loc de muncă.

  1. UAV în barometru, Lile în lista plagiatorilor. Fain!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.