Universitatea „Aurel Vlaicu”, în delegația României la conferința EAIE

Universitatea „Aurel Vlaicu”, în delegația României la conferința EAIE

Universitatea „Aurel Vlaicu” (UAV) din Arad, prin rectorul Ramona Lile și prorectorii Alexandru Popa și Teodor Cilan, este prezentă la cea de a 33-a conferință și expoziție anuală a Asociației Europene pentru Educație Internațională (EAIE), care se desfășoară în  perioada 26 – 29 septembrie în Rotterdam, Olanda.

Participarea delegației României, din care face parte și universitatea arădeană de stat, a fost organizată de Consiliul Național al Rectorilor (CNR) și se bucură de susținerea Ministerului Educației.

În cadrul evenimentului, Ligia Deca, ministrul Educației din România, a primit Premiul pentru Viziune și Leadership, pentru îmbunătățirile aduse sistemului educativ și social.

Premiile EAIE se acordă în fiecare an  acelor persoane care au adus contribuții remarcabile în domeniul educației internaționale.

„Ne bucurăm să participăm la acest eveniment important pentru învățământul european, să facem parte din delegația României alături de universități din întreaga țară. Este un prilej bun pentru a consolida și dezvolta  relațiile cu instituții de învățământ superior și cercetare din întreaga Europă, de a acumula noi informații și a prelua exemple de bune practici din sistemele educaționale europene, ceea ce va contribui la dezvoltarea instituțională a UAV. O universitate trebuie să fie mereu un organsim viu, dinamic, care să rămână conectată la valorile europene, care să ofere studenților servicii educaționale de calitate pentru a-i ajuta să se adapteze provocărilor societății globale”, a declarat rectorul UAV, Ramona Lile.

Cuvinte cheie

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.