Universitatea „Aurel Vlaicu”, prezentă la Bruxelles

Universitatea „Aurel Vlaicu”, prezentă la Bruxelles

Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad a fost prezentă la conferinţa „Economia circulară – glonţul de argint pentru competitivitatea şi sustenabilitatea Uniunii Europene? Silver Bullet for EU’s Competitiveness and Sustainability?” prin Dana Codruţa Dudă-Dăianu, conf.univ.dr. în cadrul Facultăţii de Ştiinţe Economice.

Conferinţa, organizată la finele lunii ianuarie, s-a bucurat de prezenţa lui Jyrki Katainen, Vice-Preşedinte al Comisiei Europene pentru Locuri de Muncă, Creştere economică, Investiţii şi Competitivitate şi a fost organizată de Asociaţia „Friends of Europe” în sala de conferinţe a North Rhine-Westphalia Representation din Bruxelles.

„Consider că acest eveniment a reprezentat o oportunitate importantă pentru participanţii din diverse medii: academic, bussines, instituţional să descopere oameni şi idei de substanţă care pot genera mai departe un plus valoare în activităţiile viitoare”, a precizat conf.univ.dr. Codruţa Dăianu.

Acest eveniment a creat oportunitatea Universităţii „Aurel Vlaicu” de a stabili noi contacte cu mediul academic şi economic european. Au fost create premisele unor cooperări ştiinţifice precum şi posibilitatea realizării de noi parteneriate cu universităţi dar şi cu oameni de afaceri care derulează activităţi economice pe plan european.

„Prezenţa universităţii arădene de stat la această conferinţă aduce nu doar un plus de imagine pentru UAV, ci oferă cadrul pentru dezvoltarea unor relaţii academice şi economice europene, deschide noi oportunităţi de colaborare atât la nivel instituţional cât şi pentru cadrele didactice şi studenţii universităţii arădene de stat”, a punctat prof.univ.dr Ramona Lile, rectorul UAV.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.