Universitatea „Goldiş” ICIM şi-a prezentat noile achiziţii din echipa de baschet feminin

Universitatea „Goldiş” ICIM şi-a prezentat noile achiziţii din echipa de baschet feminin

 

Universitatea „Goldiş” ICIM Arad şi-a prezentat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, la care a mai luat parte preşedintele de onoare al clubului, prof. univ. dr. Aurel Ardelean, preşedinte şi rector fondator al Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” Arad, principalul sponsor al echipei, noile jucătoare.

Noile achiziţii în materie de jucătoare, realizate în această vară sunt Anca Stoenescu (ex- CS Municipal Târgovişte), Shwanta Dyer (ex- Louisville Cardinalis, SUA), Monique Reid (ex- EVO New Oberhausen, Germania), Jasmine Gill (ex- Kotka Peli Karhut, Finlanda), Kristen McCarthy (Temple University, din Philadelphia, statul Pennsylvania, SUA), Jefimija Karakasevic (sezonul trecut la Danzio Timişoara) şi Brankica Hadzovic (ultima oară la Cegledi EKK, Ungaria). În conferinţă au mai fost prezente Luminiţa Pater, noul maseur al echipei şi, nu în ultimul rând, Monica Brosovszky – Boriga, în noua sa calitate de director de imagine al clubului.

„Ca sportiv, nu poţi spune niciodată că eşti pregătit pentru retragere, într-o asemenea situaţie aflându-mă şi eu la această dată. Mă bucur pentru faptul că mi-a fost oferită această funcţie pe lângă echipă, pentru că mi-am dorit să mă retrag din sportul de performanţă la Arad, acolo unde mi-am şi început cariera sportivă. Voi ajuta cu tot ce pot acest club, pentru că baschetul face parte din viaţa mea. Voi spune prezent la orice solicitare, chiar şi în teren, ca jucătoare, dacă sănătatea îmi va permite”, a declarat Monica Brosovszky – Boriga.

Universitatea 'Goldiş' ICIM Arad. Monica Brosovszki - Boriga si Anca Stoenescu. 3

Toate noile jucătoare legitimate în această vară s-au declarat onorate să joace în această echipă, una dintre cele mai respectate din baschetul românesc, exprimându-şi speranţa că vor reuşi să formeze o echipă puternică care să-şi îndeplinească obiectivele propuse de conducere pentru noul sezon, care va începe la finalul lui septembrie.

La rândul său, antrenorul Jose Araujo, care va începe al treilea an consecutiv la conducerea echipei arădene, a spus că abia aşteaptă să înceapă munca: Ne aşteaptă un sezon greu, avem o echipă de construit. Dar avem fete talentate şi sunt convins că vom fi o echipă care va practica un baschet plăcut şi de calitate, care va aduce şi rezultate. Sper că îi vom face pe suporterii noştri să fie mândri de noi”, a susţinut antrenorul portughez.

După încheierea sezonului trecut, Universitatea „Goldiş” ICIM s-a despărţit de cea mai mare parte a jucătoarelor pe care le-a avut în lot, atât străine, cât şi autohtone.

„Dacă găsirea unor jucătoare de valoare din străinătate nu a constituit o problemă foarte dificilă, în schimb ne-a fost forte greu să găsim jucătoare românce de o valoare cât de cât rezonabilă, deoarece cele care îndeplinesc acest criteriu au pretenţii financiare foarte mari. Drept urmare, am decis să ne îndreptăm atenţia spre tinerele jucătoare din pepiniera proprie, unde vom încerca să găsim urmaşe pentru Monica Brosovszki- Boriga sau Diana Ciupe, cele mai valoroase produse ale baschetului arădean”, a spus între altele Marcel Urban, preşedintele clubului arădean.

El şi-a exprimat speranţa că transferurile pe care le-a realizat se vor dovedi reuşite, dar rămâne de văzut şi ceea ce au făcut celelalte echipe din Liga Naţională de Baschet Feminin.

Universitatea 'Goldiş' ICIM Arad. Anca Stoenescu. 2

Dacă totul ar decurge normal, ne propunem, ca aproape în fiecare an, câştigarea competiţiilor în care participăm: CEWL, Cupa României şi Liga Naţională, dar trebuie să recunoaştem că avem adversari redutabili şi acest lucru este foarte greu de realizat dar nu imposibil, noi tindem spre aceste obiective”, a adăugat Marcel Urban, preşedintele clubului.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.