UPDATE/ Persoană CĂUTATĂ în Munţii Zărandului de echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (FOTO)

UPDATE/ Persoană CĂUTATĂ în Munţii Zărandului de echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (FOTO)

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Arad este în alertă după ce o persoană a rămas blocată cu TIR-ul în Munţii Zărandului, între localităţile Mădrigești și Slatina de Mureş.

Potrivit primelor informaţii, însoţitorul şoferului are probleme medicale. La intervenţie iau parte echipaje de la Secția Bârzava și Garda Gurahonț.

UPDATE/ Luptă contra cronometru 

În această dimineață, șoferul unui autotren care venea din Polonia și a întrat în ţară pe la Punctul de Trecere a Frontierei Vărşand a setat GPS-ul pentru a ajunge pe cea mai scurtă rută spre Valea Mureșului, fiindu-i indicată ruta: Vărşand – Gurahonţ – Mădrigeşti – Slatina de Mureș – Juliţa.

În jurul orei 6.15 acesta a apelat serviciul 112 și a anunțat că persoana care îl însoțește se simte rău iar camionul a derapat și nu se mai poate deplasa. Nu a știut să precizeze locația în care se află.

„A început o luptă contra cronometru din partea dispecerilor și a ofițerului de serviciu pentru a identifica locația în care se afla. Şoferul a transmis marca de telefon pe care o deține apoi coordonat de dispecer, după aproximativ 10 minute a reușit să transmită coordonatele geografice ale locației. Pentru localizare acestea au fost transformate și suprapuse peste programul 112 astfel că în câteva minute victima a fost localizată între localitățile Mădrigeşti şi Slatina de Mureș pe drumul județean. Au fost trimise în zonă forţe ale Gărzii nr. 2 Gurahonţ și ale Gărzii nr 1 Bârzava cu autospeciale 4×4 și două ambulanţe ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) de la Săvârșin și Gurahonţ. După aproximativ 45 de minute autotrenul a fost identificat iar victima, o femeie, preluată de un echipaj SAJ pentru evaluarea stării de sănătate”, a declarat George Pleşca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad. (Diana Toader)

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.