Mai multe articole din rubrica "" ↑

Urmează DISPONIBILIZĂRI! Cine sunt cei care rămân FĂRĂ LOC DE MUNCĂ

Urmează DISPONIBILIZĂRI! Cine sunt cei care rămân FĂRĂ LOC DE MUNCĂ

Angajații de la stat au parte de vești proaste la început de an. O parte dintre ei s-ar putea să își piardă locul de muncă.

Florin Cîțu, premierul României, spune că angajații societăților care înregistrează pierderi vor fi disponibilizați.

Companiile de stat vor fi monitorizate de către miniștri, pentru a vedea care dintre ele sunt profitabile.

Printre primii miniștri care a luat măsuri este Claudiu Năsui, ministrul Economiei. Acesta a efectuat verificări la Centrul Național de Învățământ Turistic, instituție în subordinea ministerului, unde a constatat numeroase probleme.

Angajații au beneficiat de remunerații de zeci de mii de lei, deși instituția nu a avut nici un absolvent.

„În teorie, trebuia să livreze cursuri. În realitate, din 2012 au organizat un total de 3 cursuri și au format un număr de 47 de persoane. Din 2012. Compania a avut 20 de posturi în 2019, majoritatea de conducere sau administrative. Salariul mediu din companie, un lucru foarte important, este de ~19.500 lei pe lună. Dacă ne uităm la cheltuielile de personal per individ format, în 2019 suma a fost de 155.570 lei per individ. O sumă colosală. Evident, nicio companie privată nu și-ar permite asemenea costuri. Ar fi dat faliment demult, dar la stat există întotdeauna un sac fără fund sau un activ de exploatat ca să eviți falimentul, pe banii contribuabilului. Ieri am trimis corpul de control acolo. Este inacceptabil”, a declarat Claudiu Năsui pe pagina sa de facebook.

 

Foto: arhivă

Loading...
  1. […] Urmează DISPONIBILIZĂRI! Cine sunt cei care rămân FĂRĂ LOC DE MUNCĂ […]

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.