USR Arad a solicitat MAJORAREA bonificației pentru plata în avans a TAXELOR locale. Ce a răspuns Primăria

USR Arad a solicitat MAJORAREA bonificației pentru plata în avans a TAXELOR locale. Ce a răspuns Primăria

USR Arad solicita administrației locale, în urmă cu aproximativ o lună, stabilirea la 10% a bonificației pentru plata în avans a taxelor locale. Prin răspunsul transmis, primarul Gheorghe Falcă i-a anunțat pe cei de la USR că s-a considerat oportun ca bonificația acordată să fie de 5%.

Conform legislației fiscale în vigoare, administrațiile locale pot acorda o bonificație de maxim 10%, pentru plata integrală a taxelor locale datorate, până la data de 31 martie a anului în curs. Stabilirea acestei bonificații revine conducerii locale a fiecărei unități administrativ teritoriale, informează USR Arad.

Municipiul Arad are stabilit un procent de 5% pentru plata în avans de către persoanele fizice a impozitelor pentru clădiri și terenuri, nu și pentru mijloace de transport. Alte municipii de rang II – Oradea, Sibiu, Craiova, Satu Mare sau de rang I – Timișoara ori Cluj-Napoca recompensează cetățenii pentru plata integrală a impozitelor locale până la 31 martie cu o reducere de 10%.

„Nu suntem mulțumiți de răspunsul primit din partea domnului primar. Dacă am vedea că Aradul se dezvoltă folosind banii contribuabililor până la ultimul bănuț, poate am accepta situația actuală. De foarte mulți ani, investițiile pentru care arădenii plătesc taxe se regăsesc mai mult pe hârtie, iar banii stau degeaba. Dacă acum doi ani aveam nefolosiți 140 de milioane, anul trecut am urcat la 200, iar anul acesta vom ajunge probabil la 270. Asta înseamnă 60 de milioane de euro care sunt nefolosiți de primărie și care ar fi putut fi utilizați pentru renovarea școlilor, pentru construcția unui spital sau pentru alte nevoi ale orașului. În aceste condiții, să refuzi arădenilor o bonificație pe care o merită și pe care o acorde municipii aflate cu mult în fața noastră este de neacceptat, a declarat Vlad Botoș, președintele USR Arad.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.