USR Arad: Am cerut subvenționarea integrală a transportului în comun pentru pensionarii arădeni începând de la 65 de ani

USR Arad: Am cerut subvenționarea integrală a transportului în comun pentru pensionarii arădeni începând de la 65 de ani

USR Arad a susținut în cadrul dezbaterii publice de ieri reducerea la 65 de ani a vârstei de la care este subvenționat integral transportul în comun pentru pensionarii arădeni.

Facilitarea transportului public al elevilor și pensionarilor, prin subvenționarea 100%, a fost cerută încă de acum un an și jumătate de USR Arad. Aceasta urmărește reducerea abandonului școlar precum și creșterea mobilității și activității persoanelor în vârstă și totodată simplificarea sistemului de acordare a subvenției.

Uniunea susține subvenționarea încă de la 65 de ani a transportului în comun pentru pensionari deoarece aceștia suferă o reducere semnificativă a veniturilor imediat după trecerea de la statutul de salariat la cel de pensionar. Statistica ne spune că această scădere este de aproximativ 40%, mai mult decât semnificativ, se arată într-un comunicat de presă al USR Arad.

Acordarea acestor facilități este normală în condițiile în care vorbim de elevi și pensionari, adică acele categorii ale populației cu posibilități reduse comparativ cu ale salariaților. Pentru a menține cât mai activă categoria vârstnicilor, cu beneficii atât pentru aceștia cât și pentru societate, în condițiile deficitului de forță de muncă, facilitarea mobilității este o măsură pe care comunitatea trebuie să și-o asume. USR a primit numeroase mesaje, atât dinspre cei vârstnici cât și de la părinți, prin care a fost cerută o astfel de măsură. A mai rămas problema transportului pe rutele adiacente municipiului, în special al elevilor, pentru care vom solicita Consiliului Județean implementarea unor măsuri similare, a declarat Flavius Dumitraș, USR Arad.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.