USR Arad continuă războiul cu Primăria pentru stadionul UTA

USR Arad continuă războiul cu Primăria pentru stadionul UTA

USR Arad a prezentat într-o conferință de presă documentația tehnică pe care a obținut-o acum un an, în baza invitației administrației locale, despre care Primăria afirmă că nu a fost onorată. În continuare nu au primit contractul cu firma Tehnodomus și USR îl cere în instanță.

Conform prevederilor publicate pe SEAP de Primăria Arad, câștigătorul licitației organizate în 2013 trebuia să execute un stadion cu tribune, peluze, acoperiș, instalații, echipamente, parcări, căi de acces, tabelă, siglă și altele. Acum, constructorul afirmă că a executat 99% din lucrare, iar Primăria a achitat aproape în întregime suma contractată.

Dorim să putem studia contractul, eventualele acte adiționale, precum și plățile făcute de municipalitate, împreună cu documentele aferente: facturi, situații de lucrări, recepții. Doar din contract putem afla exact ce anume avea de făcut constructorul, la ce termene, ce penalități avea de achitat pentru întârziere, se arată într-un comunicat de presă al USR Arad.

Documentația tehnică existentă în arhiva Primăriei studiată acum un an prezintă de asemenea stadionul cu tot ce trebuie pentru a fi funcțional. Cei de la USR Arad nu înțelege de ce spune constructorul că lucrarea este gata, când se observă că stadionul este doar pe jumătate finalizat.

Nu ne vom opri și vom insista până vom găsi răspunsul la aceste întrebări: de ce nu a fost nimeni tras la răspundere pentru întârziere, de ce nu a protejat administrația interesele orașului, de ce s-a modificat acoperișul cu unul mult mai ieftin, cât ne va mai costa lucrarea și când poate fi ea finalizată? Așteptăm să ni se comunice de către autorități data și locul unde vom putea studia contractul și toate actele solicitate, împreună cu o declarație a celor doi primari, care să certifice că ne-au fost puse la dispoziție toate documentele. Abia atunci ne vom retrage plângerea, se mai arată în comunicat.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.