USR Arad: „Liderul PSD a lansat un atac furibund la adresa statului de drept!”

USR Arad: „Liderul PSD a lansat un atac furibund la adresa statului de drept!”

Cei pentru care statul de drept reprezintă normalitatea, pentru care munca și capacitatea profesională sunt condiții ale prosperității, trebuie să își facă auzită vocea, pentru menținerea României în rândul țărilor europene, a celor cu democrație funcțională, spun cei de la USR Arad într-un comunicat de presă.

Recent, liderul PSD a lansat un atac furibund la adresa statului de drept, pe fondul intensificării problemelor personale cu justiția – apropierea sentinței în cazul „Bombonica”, restul dosarelor aflate pe rol, Belina și Teldrum (cu implicații ale structurilor antifraudă europene). Sub pretextul luptei cu așa zisul „stat paralel”, afirmațiile lui Liviu Dragnea lovesc elemente fundamentale ale statului de drept, se mai arată în comunicat.

„Sunt atacate UE și NATO, deoarece susțin respectarea regulilor și principiilor democrației occidentale, cu care conducerea PSD nu este de acord. Președintele este amenințat cu suspendarea dacă nu se supune solicitării de înlocuire a șefei DNA, pentru ca activitatea infracțională a politicienilor corupți să nu mai fie stânjenită. Procurorii sunt amenințați să nu dea curs anchetei asupra primului ministru, deși vorbim de o decizie care le aparține, decizie fundamentată pe baza prevederilor legale. Vedem cum legea este mutilată în Parlament, iar ceea ce a mai rămas din ea este înlocuit cu bunul plac și interesul unor politicieni corupți, care trăiesc într-o lume unde hoția este legală, iar banul public se cuvine alesului, nu alegătorilor. În aceste condiții, proiectul de amendare a Constituției, pentru eliminarea penalilor din viața publică, poate reprezenta replica oamenilor pentru care cinstea și corectitudinea nu sunt simple vorbe, pentru care democrația este singura cale spre o societate prosperă. Este nevoie de implicarea fiecăruia în campania «Fără penali în funcții publice»: folosind adresa farapenali.usr.ro, descărcând un formular și completând cu cât mai multe semnături, fiecare cetățean onest poate contribui la lupta împotriva celor care conduc România departe de Europa”, spun cei de la USR Arad.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.