USR Arad: Salarii GENEROASE la Poliţia Locală. „Aproape DE TREI ORI MAI MULT decât un PROFESOR”

USR Arad: Salarii GENEROASE la Poliţia Locală. „Aproape DE TREI ORI MAI MULT decât un PROFESOR”

În ciuda obligației legale de a prezenta integral atât veniturile salariale brute cât și restul beneficiilor achitate propriilor angajați, administrația locală ține în continuare departe de ochii publicului aceste cifre, afirmă reprezentanţii USR Arad într-un comunicat de presă.

Fidel principiului transparenței, USR dezvăluie nivelul real al veniturilor plătite cu generozitate de primăria Arad angajaților din Poliția Locală.

„Sumele făcute publice de municipalitate indică salarii brute între 5.208 lei pentru directorul general și 3.708 lei corespondent nivelului de șef serviciu, iar pentru restul personalului între 1.844 și 3.814 lei. Ceea ce primăria ascunde arădenilor este că pe primele 7 luni ale anului 2017, nivelul mediu al sporurilor și normei de hrană pentru Poliția Locală se ridică la 57,7%. Adică, aplicând media calculată, obținem venituri brute între 8.213 și 5.848 lei pentru cei cu funcții de conducere, respectiv între 2.908 și 6.015 lei pentru restul angajaților Poliției Locale! Aceeași instituție a achitat lunar aproximativ 11.000 de lei pentru poștă și telecomunicații. Banii aceștia ar ajunge pentru o a trimite câte o amendă la fiecare a treia 3 casă din Arad, în fiecare lună! Sau vorbim de servicii de comunicații mobile care maschează achiziția de terminale telefonice? Cei 160.000 de lei cheltuiți în perioada ianuarie – iulie 2017 pentru combustibil sunt suficienți pentru a face de 11 ori ocolul Pământului la ecuator! Toate aceste cifre sunt un exemplu elocvent pentru necesitatea de a respecta prevederile legii și a transparentiza modul în care sunt cheltuiți banii publici”, se precizează în comunicat.

„Transparența în administrație este unul dintre obiectivele noastre. Vom lupta pentru ca cetățenii să fie corect informați asupra modului în care sunt folosiți banii publici. Cifrele prezentate ne arată că taxele arădenilor sunt cheltuite cu lejeritate de actuala conducere a municipiului, în contextul în care Poliția Locală are prestații total nesatisfăcătoare: parcurile și locurile de joacă sunt vandalizate, regulile privind parcările sunt ignorate total, străzile și piețele sunt acoperite de gunoaie. Merită atunci un polițist local 6.000 de lei pe lună, aproape de trei ori mai mult decât un profesor?! USR promite cetățenilor să îi informeze în continuare asupra tuturor cheltuielilor făcute de administrația Falcă. Dacă mai mulți cetățeni ar cunoaște aceste date, cred că am avea parte de o presiune civică puternică împotriva risipei”, a declarat Florin Stana.

  1. Nu stiu cat isi merita salariile…haideti sa ii comparăm cu pompierii care isi riscă viata la aproape fiecare intervenție, însă salariie lor nu trec de 3000. Rusine!

    Raspunde
  2. primaria are mai multe subdirectii unde sunt angajati toate rudele din primarie, pcr – pile cunostinte relatii,
    cine plateste? cetatenii din Arad, platind cele mai mari impozite din Romania, platind pentru parcare sume imense, multumim Falca demolatorul

    Raspunde
  3. Salariile sunt altele si pot fi dovedite cu fluturasul de salariu. Ne-am dori sa fie la nivelul indicat.

    Raspunde
  4. Mai informativa!!!anchetati!!!cereti fluturasi,etc.mai….un politist local cu norma de hrana de abea ajunge la 2500 si toata ziua ii in soare, frig,ploi,zapada…oameni rai si nervosi pe sistem…etc. ganditiva daca aveti 2 sau 3 copii ajunge 2500 plus 1200 la o fam de 4 persoane!nu mai vindeti baliverne!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.