USR Arad a sesizat Garda de Mediu pe motiv că amenajarea Târgului de Crăciun din Parcul Eminescu este ILEGALĂ

USR Arad a sesizat Garda de Mediu pe motiv că amenajarea Târgului de Crăciun din Parcul Eminescu este ILEGALĂ

Parcul Eminescu a fost și rămâne unul dintre spațiile emblematice ale orașului, preferate de arădeni. Deși primarul a intenționat să schimbe acest lucru în trecut, o serie de proteste ale societății civile au determinat administrația să renunțe la construirea unei parcări. Municipalitatea a revenit la ideea de a distruge parcul, de data aceasta cu scânduri de lemn, spun cei de la USR Arad într-un comunicat de presă.

USR Arad apreciază ideea unui orășel de Crăciun, dar ca întotdeauna, bunele intenții ale administrației Falcă se dovedesc distructive, spun ei. Podiumuri din lemn, pregătite pentru târgul anual de Crăciun, acoperă astăzi o bună parte din Parcul Eminescu! Deși protestele de acum câțiva ani au oprit betonarea sa, Primăria se pare că nu a renunțat la idee, a schimbat doar materialul, se mai arată în comunicat.

USR atrage atenția că amenajările pentru Crăciun afectează funcția de parc a zonei și contravin unor prevederi legale în domeniu: Legea 24/2007 actualizată, precizează la Articolul 18, alineatul 5, că „în limita unei cote de 5% din suprafaţa fiecărui obiectiv înregistrat în registrul local al spaţiilor verzi, autorităţile administraţiei publice locale pot autoriza amplasarea unor construcţii uşoare, cu caracter provizoriu, pentru activităţile de comerţ şi alimentaţie publică, în conformitate cu documentaţiile de urbanism legal aprobate.” Amenajările din Parcul Eminescu arată că legea nu a fost respectată și pentru aceasta USR Arad a sesizat Garda de Mediu.

După 13 ani în funcție, Gheorghe Falcă nu a înțeles nici acum că un parc are funcție de recreere și nu poate fi transformat nici în parcare, nici în altceva! Orășelul de Crăciun nu trebuie confundat cu un bâlci, așa cum îi place primarului. Iar un parc trebuie îngrijit și protejat, nu este ceva ce poți construi de azi pe mâine. Soluția propusă de USR Arad ar fi amenajarea unor piețe volante, în spații neglijate și în același timp circulate, cum ar fi platoul din fața Gării. Acestea vor putea să fie apoi convertite în târguri de sărbători, nicidecum parcurile, a declarat Sergiu Vlad, deputat al USR Arad.

Loading...
 1. Pe bune ?, nici când se face ceva frumos și util nu e bine.
  USR plimbă ursul !

  Raspunde
 2. Bravo pentru initiativa!

  Raspunde
 3. Cel mai urât, anost și murdar târg din câte au fost până acum !!! A se vedea Oradea, Sibiu, Cluj, Timișoara, Brașov etc…

  Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.